| Avtor |
Sporočilo |
poba
RockLine Moderator

Pridružen/-a: 8.Mar.2006, 0:14 Prispevkov: 14232 Kraj: Ljubljana |
|
|
|
Vse bolj in bolj se mi dopade tudi Snakes And Arrows, resnično album, ki zahetva več časa. Sprva mu nisem zaupal, "Vapour Trails" me je precej ohladil z neposrednostjo in mestoma prav namerno "alternativno"naravnanostjo.
Zanimivo kar trije instrumentali so na novi plati - The Monkey Bussines pa ubija, favoriti so sploh prvi trije komadi na plati. Jest sem si šel kar original kupit, kar redko nardim, le pri osebno "največjih" skupinah skos se mi rola plata v playerju.
Naredili so pravzaprav kontra. Zdej so sinthi za flavour v ozadju, riffi nosijo glavnino, Peart igra fenomenalno in je spet tisti standardni dejavnik, ki zasuče Rush zvok v art rock vode, k temu dodaš kot piko na i unikaten vokal Leeja (pismu, vsak ki ga prvič sliši pravi da je ženska ) in nova zmaga je tu. Glavnino harmonij dosegajo z uporabo akustičnih brenkal, ki jih pripenjajo kitarskim riffom.
|
|
| 20.Jun.2007, 0:11 |
|
 |
paradoxa
RockLine simpatizer

Pridružen/-a: 3.Jan.2007, 16:31 Prispevkov: 971 Kraj: Ljubljana |
|
|
|
Končno band s poslušljivim ženskim vokalom!
Ane poba? 
| 20.Jun.2007, 7:04 |
|
 |
poba
RockLine Moderator

|
|
|
Ta dovtip je odličen, brez heca paradoxa, si ga sposodim za kakšno recenzijo njihovih plošč. beer
Ko sem jest prvič slišal Rush, to je bil koncertni album "Exit... Stage Left" (1981), sem zmotno mislu, da ženska poje. Se mi p zdi da tako hudo kot pri Yes, kar se vokala tiče, vseeno ni 
|
|
| 20.Jun.2007, 9:20 |
|
 |
shoganai
RockLine Diktator

Pridružen/-a: 9.Mar.2006, 0:28 Prispevkov: 5411 Kraj: Willov Farm |
|
|
|
Žalostna novica za vse ljubitelje Rush: umrl je originalni bobnar John Rutsey. RIP
Možakar, ki je pustil svoj pečat na njihovem istoimenskem prvencu, da bi nato bobnarski stolček prepustil Neilu Peartu, kateri ga je nato popolnoma zasenčil (celo toliko, da marsikdo ne ve, da so imeli Rush kdaj drugega bobnarja), je več let ostal na robu obskurnosti (po koncu glasbene kariere se je ukvarjal z bodjbildingom), a ostaja dejstvo, da brez Rutseya ne bi bilo Rush.
Pravi fan skupine najbrž zna ceniti tudi njihov, pogosto prezrt, "zeppelinovsko" obarvani prvenec z Rutsyem na bobnih (pravi Rush fanatik pa ima itak celotno diskografijo z vsemi izdanimi bootlegi). Ta nizkoprofilirani prvenec bi mi bil sicer zelo všeč, če ne bi bilo toliko brezveznih Geddyevih Plant wannabe vokalov. Tako pa nič več kot dober in na srečo hitro opuščen poskus stvarjenja kanadskih Led Zeppelin.
_________________ Rock journalism is people who can't write, interviewing people who can't talk, in order to provide articles for people who can't read.
-- Frank Zappa |
|
| 21.Maj.2008, 22:50 |
|
 |
poba
RockLine Moderator

|
|
|
Zdele že od petka, kolikor pač utegnem, poslušam ta nov live album od Rush imenovan "Snakes And Arrows Live". Mama mia.... Prevzetno do maksimuma.
Tokrat posnetek iz Nizozemske... spet drugačen od vseh Rush live albumov. Komadom so dali znova posebno noto, energija je povsem druga v primerjavi z albumom Rush In Rio. Prsste za polizat. 
|
|
| 25.Maj.2008, 21:50 |
|
 |
shoganai
RockLine Diktator

|
|
|
V recenziji, ki se nahaja v zadnji številki velecenjenega Classic Rocka niso bili tako navdušeni nad njim.
Morali bi v živo igrati cel prvi album pa bi ga mogoče boljše ocenili, ko je skorajda Led Zeppelin klon in kot tak zelo verjetno najbolj všeč uredništvu od vseh Rush albumov. Čista kmetija.
_________________ Rock journalism is people who can't write, interviewing people who can't talk, in order to provide articles for people who can't read.
-- Frank Zappa |
|
| 3.Jun.2008, 19:24 |
|
 |
poba
RockLine Moderator

|
|
|
Moj občutek je nad prebiranjem ocen drugih medijev v zvezi z Rush novim live albumom ta, da so pisci mnogokrat "ljubosumni" na skupino. Pač velike in tiste, ki so svoj trenutek slave doživeli na najlepši možni način, je vredno "prcati", ker so kritike v preteklosti zelo redke... to ti da nek "push", zmanjša pa ti objektivnost.
Novi live album je izvrsten, še bolj avtentičen pa bo DVD s te zadnje Rush turneje, kjer s enadejam da bo rezanja manj.
|
|
| 4.Jun.2008, 9:33 |
|
 |
poba
RockLine Moderator

|
|
|
DA oživim malo zamrlo temo, prihaja recenzija klasičnega albuma skupine z naslovom Signals (1982)
Tukej je link do RockLine recenzije:
http://www.rockline.si/index.asp?cid=9752&pg=album
Gre za album, ob katerem poslušanju težko skrivam vse emocije, ki me navdajajo. Vrhunska umetnina. Genialno. V vseh pogledih. 
|
|
| 25.Okt.2008, 12:13 |
|
 |
poba
RockLine Moderator

|
|
| 27.Okt.2008, 7:22 |
|
 |
shoganai
RockLine Diktator

|
|
|
Čestitke! Moj poklon za dve odlični receziji
Se pa ves čas občuti, da je pisal resnično strastno predani fan, čeprav me včasih že skorajda plaši tvoja Raš fanatičnost. Kar težko se spomnim tvoje ravnodušnosti, ko sem ti prvič zavrtel "Signals" zdaj pa kar naenkrat tvoja najljubša Rush plata
Če ti kaj slučajno ne bo šlo od rok, predvsem iz 70-ih (obdobje 76-81), lahko kaj prepustiš tudi meni. Sicer trenutno nimam nobenih namenov, da bi se lotil kakega izmed njihovih izdelkov. Nekoč, ko bodo zrecenzirane diskografije ostalih priljubljenih izvajalcev, pa se bom gotovo lotil vsaj nekaterih izmed svojih ljubših Rush albumov.
-- Frank Zappa |
|
| 27.Okt.2008, 16:52 |
|
 |
poba
RockLine Moderator

|
|
|
 |  | Če ti kaj slučajno ne bo šlo od rok, predvsem iz 70-ih (obdobje 76-81), lahko kaj prepustiš tudi meni. Sicer trenutno nimam nobenih namenov, da bi se lotil kakega izmed njihovih izdelkov. Nekoč, ko bodo zrecenzirane diskografije ostalih priljubljenih izvajalcev, pa se bom gotovo lotil vsaj nekaterih izmed svojih ljubših Rush albumov. |
Kar se mene tiče se brez zadržkov posvečaj Rush albumom iz sedemdesetih. Jaz sem eighties - 2008, synth-era Rush freak
Ni treba niti ugibati kateri Rush album sledi sedaj.
|
|
| 28.Okt.2008, 9:36 |
|
 |
poba
RockLine Moderator

|
|
| 28.Okt.2008, 11:47 |
|
 |
poba
RockLine Moderator

|
|
|
 |  | "Signals" zdaj pa kar naenkrat tvoja najljubša Rush plata . |
Hmmm,.. hja med Signals in Hold Your Fire se vselej blazno težko odločim, katero plato bi dal na prvo mesto.
Če bi bil Time Stand Still na plati Signals, ali obratno Subdivisions na plati Hold Your Fire, bi bila ta odločitev zame trivialna 
|
|
| 28.Okt.2008, 11:54 |
|
 |
poba
RockLine Moderator

|
|
| 28.Okt.2008, 15:08 |
|
 |
shoganai
RockLine Diktator

|
|
|
Fanatično fantastično, ni kaj. Približno takole hitro sem jaz svoje čase stresal recenzije od Genesis, Camel in King Crimson.
-- Frank Zappa |
|
| 28.Okt.2008, 15:36 |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|