Januar, 2019

28jan19:3022:00Aleš Rendla QuintetLjubljana, Knjižnica Otona Zupančiča, Slovenija

more

Opis dogodka

Aleš Rendla Quintet ponedeljek, 28. januar 2019 ob 19.30 uri / Knjižnica Otona Župančiča, Mediateka

Vstopamo v že tretjo sezono cikla večerov Nova frekvenca: glasbeni pogovor v živo. Tekom letošnjega leta bomo gostili avtorje najvidnejših jazzovskih izdaj preteklega leta in se skupaj z njimi podajali v razmišljanja o kulturi, umetnosti, glasbi, življenju, družbi ter svetu.

Naš prvi letošnji gost bo bobnar, tolkalec, komponist in pedagog Aleš Rendla, sicer hišni bobnar Big Banda RTV Slovenija, ki ima za seboj impresivno število sodelovanj, obenem pa je osebnost, ki je v osemdesetih letih minulega stoletja postavila novojazzovsko sceno. Na našem srečanju se bo ozrl na nastanek albuma Sanjarije, s katerim je nastopil na lanskem Jazz festivalu Ljubljana, a tudi na prvenec A.R.Tales.

Muzikologinja, kritičarka in glasbena publicistka, sicer ustanoviteljica portala Jazzetna ga bo skušala spodbuditi k razmišljanju o tem, zakaj je danes nastajanje glasbe tako individualistično naravnano in zakaj se vse bolj usmerja k sodelovanju z mladimi glasbeniki.

Pogovoru sledi koncert Aleš Rendla kvinteta.

»Aleš Rendla se s svojim drugim projektom Sanjarije nekoliko odmika od preteklosti in raznolikih vplivov ter je v veliki meri izčistil zvok v intimnejšo mehkobo jazzovske fuzije, ki se še vedno dotika tudi drugih svetov, vendar ostaja trdneje zasidrana, s čimer svoj avtorski glas dokončno umešča v pester nabor slovenske jazzovske ustvarjalnosti.« (Nina Novak, Odzven)

Toplo vabljeni!

Čas

(Ponedeljek) 19:30 - 22:00

Lokacija

Knjižnica Otona Zupančiča

Kersnikova ulica 2, 1000 Ljubljana

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X