Februar, 2019

15feb20:0023:59"BEATFEST" z Uriah Heep & U.D.O.Praga, Forum Karlin, Češka Republika

more

Opis dogodka

V petek, dne 15.02.2019, bosta v Pragi in na tamkajšnjem prizorišču Forum Karlin nastopili v sklopu mini festivala “Beatfest” družno dva večja rock in metal izvajalca. Prva je legendarna britanska hard rock zasedba Uriah Heep, druga pa klasična metalska pošast iz Nemčije, U.D.O., ki jo vodi nekdanje prvo grlo legendarnih Accept, Udo Dirkschneider.

Vstopnice po cenah 850,00 CZK (stojišča zadaj) in 1050,00 CZK (stojišča spredaj) so na voljo TUKAJ!

kdo: Uriah Heep & U.D.O.
kdaj: petek, 15.02.2019, ob 20.00 uri
kje: Praga, Forum Karlin, Češka Republika

O skupini Uriah Heep:
Uriah Heep je legendarna rock zasedba pionirskega pomena za razvoj rock glasbe!
Uriah Heep so izdali svoj prvi studijski album leta 1970 in sodijo skupaj s skupinami Deep Purple, Led Zeppelin in Black Sabbath med rock velikane, ki so definirali iztočnice heavy metala in hard rocka. Uriah Heep so pionirji, ki so med drugim definirali uporabo več delnih vokalnih zborovskih petij v rocku, kar je njihovi glasbi že takoj na začetku kariere vdahnilo poseben pečat in prepoznavnost. Od njih so “prepisovale” tudi takšne skupine, kot so bili Queen. S hiti Wizard, Easy Livin’, Lady In Black, Free Me, Gypsy, Look At Yourself, Stealin’… so se zapisali med nesmrtne!
Po zaključku nemške turneje v začetku leta 2007 se je zasedba Uraih Heep pod vodstvom edinega originalnega člana Micka Boxa okrepila z novim bobnarjem Russellom Gilbrookom, ki je pred tem sodeloval s Tony Iommijem (Black Sabbath), Van Morissonom in Johnom Farnhamom. Tako okrepljeni Uriah Heep so krenili v letu 2008 na novo svetovno turnejo, na kateri so promovirali svoj novi studijski izdelek “Wake The Sleeper” (2008).
Leta 2009 pa praznuje skupina 40. let obstoja. Tako je izdala album “Celebration”, na katerem so uvrščeni njihovi največji hiti, odigrani na novo v trenutni zasedbi. K temu naboru so dodali tudi dve povsem novi skladbi.
Uriah Heep so posneli in izdali naslednik albuma “Wake The Sleeper” (2008) z naslovom “Into The Wild”, v aprilu 2011 preko italijanske založbe Frontiers Records. Skupina je v prid promocije albuma izvedla sveženj koncertnih nastopov razpetih preko globusa v obdobju 2011-2012.
V leta 2013 je za rakom na trebušni slinavki umrl dolgoletni basist skupine Trevor Bolder. Na njegovo mesto je vstopil, kot novi član zasedbe basist Dave Rimmer, s katerim so Uriah Heep izpeljali preostanek koncertnih nastopov po evropskih festivalih. Eden takšnih nastopov se je zgodil tudi, dne 04.07.2013, ko so Uriah Heep nastopili v sklopu tradicionalnega mariborskega festivala Lent!
Uriah Heep so v letu 2014 izdali studijski album z naslovom “Outsider” za italijansko založbo Frontiers Records! V sklopu promocijskih koncertov posvečenih novemu albumu, so Uriah Heep obiskali, dne 25.07.2014 tudi festival Rock Batuje! Leto zatem je izšel novi koncertni dokument “Live At Koko”.
Sredi novembra 2015 je skupina ponovno izdala dvojni album imenovan “Totally Driven”. Gre za zvočno osveženo kompilacijo, ki je pod naslovom “Remasters: The Official Anthology”, prvič izšla že leta 2001.
Po izdatnem koncertiranju v letih 2016 in 2017, se je nabralo znova dovolj idej in svežega materiala, za novi album. Sredi septembra 2018 je tako izšel skupno že 25. studijski album zasedbe z naslovom “Living the Dream” – RockLine recenzija TUKAJ.

Uriah Heep se tudi v letu 2019 nahajajo v sledeči postavi:
Bernie Shaw – vokal
Mick Box – kitara, spremljevalni vokal
Phil Lanzon – klaviature, spremljevalni vokal
Dave Rimmer – bas kitara, spremljevalni vokal
Russell Gilbrook – bobni, spremljevalni vokal

Vse o Uriah Heep:
http://www.uriah-heep.com
https://www.facebook.com/uriahheepofficial

O skupini U.D.O.:
U.D.O. je po svojem odhodu iz zasedbe Accept leta 1987, ustanovil Udo Dirkschneider. V dolgoživi karieri so izdali skupno 16. studijskih albumov, zadnjega med njimi z nazivom “Steelfactory”, dne 31.08.2018 in sicer pri založbi AFM Records.

U.D.O. nastopajo na “Steelfactory” turneji v sledeči postavi:
Udo Dirkschneider – vokal
Andrey Smirnov – kitara
Dee Dammers – kitara
Tilen Hudrap – bas kitara
Sven Dirkschneider – bobni

V prvi eri delovanja, to je do leta 1992, ko se Udo znova začasno pridruži Accept, je skupina nanizala štiri studijske albume in sicer leta 1987 prvenec “Animal House”, ki so mu sledili “Mean Machine” (1989), “Faceless World” (1990) in “Timebomb” (1991). Uspeh z “Faceless World” je odprl skupini vrata tudi za nastopanje na severnoameriški celini.
Leta 1996 je Udo Dirkschneider znova obudil U.D.O. V novo postavo se je vključil na poziciji stalnega kitarista Stefan Kaufmann, ki je do leta 1994 bobnal za Accept, nadalje kitarist Jürgen Graf in basist Fitty Wienhold (Bullet), medtem ko je na bobnih še naprej ostal Stefan Schwarzmann. Dne 24.03.1997 izide peti studijski album “Solid”, ki mu je leto zatem sledil “No Limits” (1998). Oba albuma sta si stilsko zelo sorodna. Bend je nato prestopil k založbi Nuclear Blast Records in v oktobru 1999 izdal izvrstni in skupno sedmi studijski album “Holy”, pri čemer pa znova ni šlo brez menjave članstva in sicer je Schwarzmanna na bobni zamenjal Lorenzo Milani, Jürgena Grafa na kitari pa Igor Gianola (danes CoreLeoni), ki je pred tem kratek čas igral tudi za Gotthard. Leta 2001 izide prvi koncertni dokument skupine z naslovom “Live From Russia”.
Sredi poletja 2002 izide osmi album “Man And Machine”. Dne 29.03.2004 izide deveti studijski album “Thunderball”, ki je hkrati že tretji v nespremenjeni postavi, skupina pa se na obsežni turneji ustavi dne 24.05.2004 prvič (in do tega dne edinkrat) tudi v Sloveniji, kjer nastopi v Ljubljani (dvorana VPK Mediapark- danes Cvetličarna). “Mission No. X” je, kot namiguje samo ime, deseti album skupine, ki izide leta 2005, bobnarske dolžnosti na njem pa prevzame Francesco Jovino.
Enajsti studijski album “Mastercutor” izide 18.05.2007, Weinholda pa nadomešča na turneji nekdanji Majesty basist Marcus Bielenberg. V avgustu 2009 izide dvanajsti studijski album Dominator, bend pa v isti postavi izda dve leti kasneje tudi album “Rev-Raptor”. Izid tega albuma je bil zamaknjen za štiri mesece, zaradi težav Stefana Kaufmanna s hrbtom.
V Septembru 2012 je Kaufmann uradno naznanil da zaradi težav z zdravjem zapušča skupino, vendar ostaja povezan z njo v studiu, le teden za njim pa se odloči za slovo od skupine tudi Igor Gianola. Nova kitarista postaneta Andrey Smirnov ter Kasperi Heikkinen. Sledi izid albuma “Steelhammer”.
Konec leta 2014 zapusti skupino bobnar Francesco Jovino (danes Primal Fear in Hardline), na njegovi poziciji pa ga v februarju 2015 zamenja Udov sin Sven Dirkschneider. Novi album skupine “Decadent” izide 23.01.2015.
Leta 2015 se Udo Dirkschneider odloči odriniti na posebno turnejo, na kateri namerava izvajati izključno le Accept pesmi. Tako začasno preimenuje U.D.O. v Dirkschneider. Zaradi izrednega zanimanja se odloči skupina pod imenom Dirkschneider, da koncertne aktivnosti podaljša. Številni koncertni nastopi in turneje se vrstijo od leta 2005 do vključno poletja 2018. Bend izda s teh koncertnih epopej dva dokumenta in sicer  “Live – Back To The Roots” (2CD), ki je bil posnet na koncertu skupine v nemškem Memmingenu. ter “Live – Back to the Roots – Accepted!”, izvira iz koncerta skupine v češkem Brnu.
Po poletnih festivalih v letu 2018 se Dirkschneider preimenujejo znova v U.D.O. in 31.08.2018 izide šestnajsti studijski album zasedbe U.D.O. z naslovom “Steelfactory”. V septembru 2018 zapusti po več kot 20. letih, U.D.O. basist Fitty Wienhold. Kmalu zatem prispeta v skupino kitarist Dee Dammers ter izjemni slovenski basist Tilen Hudrap, ki je pred tem igral bas kitaro za Vicious Rumors, Testament, Pestilence, Paradox in sodeloval na novem albumu projekta Dragonlord, za katerim stoji Testament kitarist Eric Peterson.

Čas

(Petek) 20:00 - 23:59

Lokacija

Forum Karlin

Pernerova 51, 186 00 Praha 8-Karlín, Češka Republika

Organizator

Pragokoncerti Bohemia[email protected] U Bulhara 1611/3 110 00 Praha 1 Czech Republic

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X