December, 2019

02dec20:0023:59Devin Townsend (supp. Haken)Dunaj, Simm City, Avstrija

more

Opis dogodka

kdo: Devin Townsend (supp. Haken)
kje: Dunaj (Wien), Simm City, Avstrija
kdaj: ponedeljek, 02.12.2019, ob 20..00 uri (vrata ob 19.00 uri)

Nakup vstopnic po ceni 37,10€ je na voljo TUKAJ!

Kanadski glasbeni genij in ekscentrični zvočni terorist Devin Townsend se bo v sklopu turneje “Empath Europe – Volume I.” s svojo skupino, v družbi britanskih progresivcev Haken, ustavil, v ponedeljek, 02.12.2019, v dunajskem Simm CIttyju!

V 25. letni karieri je Devin Townsend preizkusil mnoga prostranstva neskončnih glasbenih obzorij, ki ga nenhno navdihujejo, pri čemer se niti za hip ne omejuje v svoji idejni prociljivosti in iskrivi izzivalnosti, kar ga nenehno navdaja z jasnim karakterjem eklektičnosti. Mojster medžanrske fuzije, je v novi eri, po razpustitvi Devin Townsend Project, znova krenil po poti samostojnega izvajalca in konec letošnjega marca pri založbi InsideOut Music, izdal nov odličen studijski album “Empath”

“Vsestranski kanadski glasbeni mojster Devin Townsend, človek z ‘drugega glasbenega planeta’, je z »Empath« ustvaril svoj prvi samostojni album po »Dark Matters«, ki je bil del dvojnega albuma »Z²« (2014) in je izšel v sklopu Devin Townsend Project. Devin je tokrat združil moči s tremi vrhunskimi glasbeniki, ki so si svoj čas služili kruh pri legendarnem Franku Zappi, enemu izmed pionirjev t.i. zvočnega zidu, ki ga je kanadski eksperimentalni posebnež v zadnjih letih izpolnil do potankosti. Na zaključnem delu epske suite »Singularity«, najbolj pustolovskem trenutku celotnega albuma, mu je s kitarskimi vragolijami pomagal njegov stari pajdaš, ameriški kitarski virtuoz Steve Vai, medtem ko se je na nekaterih skladbah na bobnarski stolček usedel švedski bobnarski imenitnež Morgan Agren, katerega je Zappa odkril nekaj let pred smrtjo. Pri skladateljski in produkcijski usmeritvi »Empath« pa je v vlogi glasbenega direktorja s svojimi predlogi in idejami pomagal Mike Keneally, še eden kultni glasbenik iz ‘druge galaksije’, ki se lahko pobaha, da je v svoji karieri sodeloval tako z Zappo kot Devinom.

»Empath« s svojimi progmetalskimi, avantgardnimi, elektronskimi in simfoničnimi zavoji morda bolj kot kateri koli Devinov solo album pred njim odseva osupljiv nabor njegovih številnih glasbenih vplivov ter dualne skladateljske narave, ki je ves čas razcepljena med temo in svetlobo, agresivnim in umirjenim pristopom ter norostjo in blaženostjo. Operetna večglasja, epski aranžmaji in tihožitni trenutki ambientalne glasbe se pogostokrat menjajo z deathmetalskim grčanjem in agresivnimi kitarskimi kanonadami ob nažiganju dvojne bas stopalke ter trenutki popolnega avantgardnega odklopa. Vplivi vseh njegovih preteklih bandov vključno s Strapping Young Lad so nazorno slišni skozi celoten album kar pomeni, da je »Empath« nadvse ugodna štartna točka za vse tiste, ki bi radi začeli raziskovati Devinovo diskografijo pa ne vejo kje začeti.” (Peter Podbrežnik, maj 2019).

Pred Devinom Townsendom bodo prisotne ogrevali britanski progresivnorockovski prvaki Haken, ki delujejo od leta 2007 dalje in imajo v žepu pet studijski albumov. Zadnji med njimi, to je Vector, je izšel v lanskem letu. Haken delujejo v postavi: Ross Jennings (voka), Richard Henshall (kitara, klaviature, spremljevalni vokal), Raymond Heame (bobni, spremljevalni vokal), Charles Griffiths (kitara, spremljevalni vokal), Diego Tenelda (klaviature, spremljevalni vokal) in Conner Green (bas kitara, spremljevalni vokal)

Čas

(Ponedeljek) 20:00 - 23:59

Lokacija

Simm City

Simmeringer Hauptstraße 96A, 1110 Wien, Avstrija

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X