Februar, 2019

22feb20:3023:59Ian Siegal ponovno v BluesianiVrba na Koroškem (Velden Am Wörthersee), Bluesiana Rock Cafe, Avstrija

more

Opis dogodka

kdo: Ian Siegal
kdaj: petek, 22.02.2019, ob 20:30h
kje: Vrbana Koroškem (Velden am Wörthersee), Bluesiana Rock Cafe, Avstrija

V petek, 22. februarja 2019 bo ob 20.00 uri in 30 minut v koroški meki bluesa, to je v Vrbi na Kroškem, imenovani Bluesiana Rock Cafe (Avstrija), nastopil priznani britanski blues vokalist/kitarist Ian Siegal.

Obstajajo blues pevci, obstajajo tudi dobri blues pevci, Ian Siegal je pa samo eden, razred zase! Pravijo, da če bi Ian Siegal pel že v šestdesetih, potem bi danes bil umetnik v kategoriji Vana Morrisona, Joeja Cockerja ali Erica Claptona. Dejansko pa je otrok sedemdesetih, ki je zapustil art college v poznih osemdesetih in šel igrati po nemških klubih. Iz berlinskih ulic se je Siegal vrnil igrati najprej v klube okoli Nottinghama, potem se je preselil v London, v zadnjem času pa nastopa na glavnih odrih Evrope.

Evropski turneji (2003/4), ko je nastopal kot predskupina za ex-Rolling Stonesa Bill Wyman’ in njegove Rhythm Kings, sta ga predstavili tudi širši publiki. Sledila je angleška turneja v sodelovanju z Big Bill Morganfeld (sin Muddya Watersa, ki ga Siegal imenuje kar The Blues God – Bog bluesa).

Album izdan leta 2005 “Meat & Potatoes” je bil zelo dobro sprejet in ocenjen z maksimalnimi štirimi zvezdicami v Penguin Book of Blues Recordings – s tem je postal eden od dveh živečih britanskih blues izvajalcev, ki so dosegli to priznanje.

Od tu dalje je Siegal dobesedno eksplodiral in nanizal serijo štirih samostojnih studijskih albumov, šesti z naslovom “the Skinny”, je bil s strani Blues Foundation nomiran leta 2012 za nagrado “Blues Music Awards” v kategoriji “najboljši sodobni blues album”.

V lanskem letu je izšel sedmi studijski album Iana Siegala z naslovom “All the Rage”, ki ga bo mojster bluesa v sklopu nove koncertne turneje predstavil tudi na svojem novem koncertnem obisku v Bluesiani in sicer v ponedeljek, dne 28.12.2015!

Na fotografiji: Ian SIegal med nastopom  v avstrijski Vrbi na Koroškem (Velden Am Wörthersee) ter tamkajšnjem klubu Bluesiana Rock Cafe, dne 28.12.2015 (RockLine fotoarhiv 2006-2019, vse pravice pridržane).

Čas

(Petek) 20:30 - 23:59

Lokacija

Bluesiana Rock Cafe, Velden Am Wörthersee, Avstrija

Franzosenallee 9, Velden Am Wörthersee

Organizator

Bluesiana Rock Cafe[email protected] Franzosenallee 9, 9220 Velden am Wörthersee, Avstrija

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X