Junij, 2019

05jun20:0023:59Jag Panzer (support: High Healer)Dunaj (Arena Wien) Avstrija

more

Opis dogodka

kdo: Jag Panzer (predskupina: High Healer)
kdaj: sreda, 05.06.2019, ob 20.00 uri
kje: Dunaj (Wien), Arena Wien (Avstrija)
Cena vstopnic v predprodaji znaša 19,00€ (plus 2,50€ takse).
Kupite jih lahko TUKAJ.

V sredo dne 05.06.2019, bo v dunajski Areni nastopila legendarna ameriška heavy metal zasedba Jag Panzer. Pred njenim nastopom bodo prisotne ogrevali lokalni avstrijski metalci High Healer.

Jag Panzer (ZDA):
www.facebook.com/jagpanzerofficial/

High Heeler (Avstrija):
highheeler.com

Jag Panzer se konec letošnjega maja in v začetku junija p dolem času znovas mudijo na krajši evropski koncertni turneji, v sklopu katere se bodo Sloveniji najbliže zglasili 5. Junija 2019, ko bodo nastopili, kot že omenjeno v avstrijski prestolnici.

Jag Panzer so kultna skupina, veterani starošolskega ameriškega metala, ki so nastali leta 1981 v ameriški zvezni državi Colorado. V začetnem delu kariere so gojili tipski ameriški metal, ki so ga okaratkerizirali hitri in drzni speed metalski rifi ter energičen, čist in avtoritativen, visok ter eksploziven vokal.

Leta 1984 so izdali studijski prvenec “Ample Destruction” in ko je izgledalo, da je pred skupino svetla prihodnost in bi morali leta 1987 izdati naslednik, je bend vstopil v turbulentno obdobje več letne negotovosti. Kar deset let je preteklo, da je bend leta 1994 izdal naslednik “Dissident Alliance”, ki je izšel v času grunge razmaha in predstavljal konkreten odmik od sloga začrtanega v osemdesetih. To je tudi edini album na katerem ne poje originalni pevec Harry “The Tyrant” Conklin in velja med privrženci skupine za najmanj priljubljenega.

Že leta 1997 je skupina s prestopom pod okrilje založbe Century Media Records in vrnitvijo Harry Conklina, popravila napako iz prve polovice devetdesetih ter izdala novi album “The Fourth Judgement”, s katerim se je vrnila k slogu začrtanim v osemdesetih. Le leto dni kasneje je izšel izvrstni The Age Of Mastery (1998) na katerega je skupina spravila lep sveženj klasik, ki jih je ustvarila še v osemdesetih in so se nahajale le na “bootlegih”. V tem času se je na tleh stare celine razmahnil power metal in Jag Panzer so na skupnih koncertih z Gamma Ray in HammerFall, vzbudili precej zanimanja med privrženci stare šole metala in nasploh melodičnega principa v metalu. Tako je leta 2000 izšel izvrstni “Thane To The Throne”, ki je konceptualiziran album in do tega dne gotovo najbolj ambiciozno delo skupine. Na krilih takšnega zaleta, ga je le leto dni kasneje nasledil “Mechanized Warfare” s katerim so Jag Panzer ohranili svoj čvrsti fokus ter zanimanje oboževalcev.

Leta 2004 izda založba Century Media Records album “Chain Of Command”, ki je pravzaprav vse od leta 1987 dalje, močno pogrešani “drugi” studijski album skupine Jag Panzer. Še istega leta izide osmi studijski album “Casting the Stones” s katerim Jag Panzer vzdržujejo glasbeno usmeritev predhodnika “Mechanized Warfare”. To je tudi zadnji studijski album s kitaristom Chrisom Broderickom, ki se je priključil Megadeth, pa tudi zadnji studijski album za založbo Century Media Records.”

Naslednji studijski album “The Scourge Of The Light” je izšel v marcu 2011 in je prvi za založbo SPV/Steamhammer Records. V tednu dni po izidu je dosegel 117. mesto Billoboardove lestvice imenovane “New Artists Chart”, kar je najboljši dosežek skupine do tega dne. Skupina se je zaradi pomanjkanja finančnih sredstev, kar jim je onemogočalo organiziranje koncertov ter turnej, ob koncu julija 2011 odločila, da se uradno upokoji.

A k sreči pri tem ni ostalo. Tako izide konec septembra 2017 povratniški albuma “The Deviant Chord”, ki velja še za en izvrsten, klasičen Jag Panzer album.

Zasedba Jag Panzer se glasi:
Harry “The Tyrant” Conklin – vokal
Mark Briody – kitara
Joey Tafolla – kitara
John Tetley – bas kitara
Rikard Stjernquist – bobni

Čas

(Sreda) 20:00 - 23:59

Lokacija

Arena Wien

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X