Oktober, 2019

26okt21:0023:59JazzLiebe / Ljubezen: džeZZvaMurska Sobota (MIKK) Slovenija

more

Opis dogodka

V soboto, 26.10.2019 bo ob 21.00 uri v MIKKu v sklopu festivala JAZZliebe/ljubezen nastopila avstrijska skupina džeZZva iz Murske Sobote. MIKK Murska Sobota je v letošnjem letu tretjič eden od partnerjev že 11.obmejnega festivala JAZZliebe/ ljubezen. Namen festivala je povezati ljubitelje jazza v širši regiji jugovzhodne Štajerske in tako ustvariti platformo za bodoča sodelovanja in krepitev scene tako na slovenski kot avstrijski strani meje. Več o samem programu celotnega festivala lahko najdete na naslednji povezavi: www.jazzliebe.at 

FaceBook dogodek!

džeZZva (Murska Sobota)
Glasba kvarteta džeZZva iz Murske Sobote se spogleduje tako s tradicijo ameriške jazz kulture z elementi evropske klasične glasbe, kot tudi z vplivi popularne ter ljudske kulture južnega dela evropske celine. Zelo senzibilna komunikacija in muziciranje štirih uigranih glasbenikov prepriča še tako zahtevno in širšo množico poslušalcev. Razvijajo avtorsko moderen in zelo samosvoj umetniški pristop.

Glasba kvarteta džeZZva, ki ga sestavljajo Dejan Berden (klavir), Iztok Rodež (kitara), Tadej Kampl (kontrabas), Miran Celec (bobni), temelji na avtorskih skladbah članov skupine, le delno se spogledujejo s tradicionalnimi skladbami, ki jih aranžmajsko preuredijo na poseben način in jim na ta način dajo oseben pečat. V svojih kompozicijah spretno in prefinjeno spajajo tudi panonski melos in zvoke drugih kultur. Zasedba je prepoznana in cenjena tudi v tujini. Julija letos so nastopili na eminentnem francoskem jazz festivalu Jazz à Vienne.

Na slovensko glasbeno sceno so opazno stopili leta 2014, s prvencem džeZZva.
Album je bil uvrščen med 20 najboljših slovenskih glasbenih izdelkov po izboru glasbenih urednikov RTV Slovenija. Izdali so še posnetek koncerta iz Skritega dvorišča v Murski Soboti, z naslovom Live From The Hidden Courtyard (2016), ter lani album Sintur, ki je bil uvrščen na lestvico 30 naj jazz albumov v regiji.

Vstopnina 5 eur
Vstopnice so v prodaji MIKKovi kavarni.

Čas

(Sobota) 21:00 - 23:59

Lokacija

MIKK Murska Sobota

Trubarjev drevored 4, 9000 Murska Sobota

Organizator

MIKK - Mladinski informativni in kulturni klu Trubarjev drevored 4, 9000 Murska Sobota

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X