Marec, 2019

22mar21:0023:30John Mayall v Vidmu

more

Opis dogodka

John Mayall, britanski glasbenik z mednarodno prepoznavnostjo, se vrača na koncertne odre. V sklopu tokratne turneje bo Mayall praznoval 85 let. Turneja se bo ustavila tudi v bližini Slovenije, in sicer v Udinah. Koncert se bo odvil 22. marca v dvorani Teatro Nuovo Giovanni.

Mayall je britanski glasbenik z več kot pol stoletja trajajočo kariero. Svoja najboljša leta je doživljal sredi in v drugi polovici šestdesetih, ko je bil eden najzaslužnejših za preporod takratne britanske blues scene. V njegovi skupini The Bluesbreakers so se kalila številna velika imena žanra: Eric Clapton (Cream), Mick Taylor (The Rolling Stones), Peter Green, John McVie (oba Fleetwood Mac), Andy Fraser (Free), Walter Trout…, zato se ga je oprijel vzdevek “boter britanskega bluesa”. V dolgoletni karieri je Mayall posnel preko petdeset albumov in vplival na celo generacijo mlajših blues in rock glasbenikov, v zgodovino žanra pa se je z zlatimi črkami zapisal predvsem po zaslugi klasičnega albuma »Blues Breakers with Eric Clapton« (1966), s katerim je v mnogih pogledih izročilo bluesa približal širši publiki.

V sedemdesetih letih je Mayall živel in ustvarjal na drugi strani Atalntika, vseskozi pa pridno koncertiral. Leta 1982 se je Mayall s svojimi nedkanjimi člani Mickom Taylorjem, Johnom McViejem in Colinom Allenom odpravil na dvoletno svetovno turnejo, ki je bila desetletje kasneje obeležena z izdajo novega koncertnega ploščka. Sledila je obuditev legendarnih The Bluesbreakersev, s katerimi je nato tudi skozi osemdeseta in devetdeseta redno izdajal nove albume in gostoval na malodane vseh svetovnih odrih.

Na tokratni turneji bodo Mayall, ki igra kitaro in klaviature, spremljali še Greg Rzab na basu ter Jay Davenport na bobnih.

Pred Mayallom bo nastopil še Francesco Piu, ki prihaja iz Sardinije. Postregel bo z miksom bluesa, funka, rocka na akustiko. Glasbenik, ki se je rodil 1981., je izdal mnogo albumomv. Nastop pa je pred priznanimi glasbeniki, kot so Joe Bonamassa, Roy Roger in Johnny Winter.

Vse informacij glede nakupa kart lahko pridobite na sledeči povezavi: http://www.azalea.it/?az_eventi=john-mayall-2

Čas

(Petek) 21:00 - 23:30

Lokacija

Teatro Nuovo Giovanni, Videm

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X