Maj, 2019

15maj20:0022:30LaibachLjubljana (Cankarjev dom) Slovenija

more

Opis dogodka

kdo: Laibach
kje: Ljubljana, Cankarjev Dom
kdaj: sreda, 15.05.2019, ob 20.00 uri

Vstopnice: 35,00€ (v predprodaji) / 38,00€ (na dan koncerta)
Nakup!

Lanskega novembra je zasedba Laibach pri angleški založbi Mute objavila svoj dolgo pričakovani album The Sound of Music, za katerega se je ideja porodila ob povabilu skupine v Severno Korejo leta 2015. Album je zdaj končno ugledal luč sveta, in sicer v različnih formatih, samostojno na vinilu in zgoščenki ter tudi kot dodatek blu-ray izdaji dokumentarnega filma Liberation Day.

Poleg Marine Martensson in Borisa Benka se jim bodo na odru pridružili otroški pevski zborček Edelweiss in godalni sekstet Do-Re-Mi pod taktirko Primoža Hladnika, publiko pa bo uvodoma nagovoril prečastiti Peter Mlakar.

Kritiki o novem Laibach albumu:

Moje pesmi, moje sanje (The Sound of Music), na katere lahko marširaš. New Internationalist

Takoj je požel navdušujoče kritike: recenzije so bile mdr. objavljene v uglednih svetovnih publikacijah, kot so Guardian, Independent in Rolling Stone, New York Times International pa je članek o izidu albuma objavil celo na svoji naslovnici. The Sound of Music je bil uvrščen med najboljših petdeset (The Quietus) oziroma med najboljših petindvajset (Louder Than War) albumov leta 2018. 

Eden najbolj provokativnih evropskih bendov. New York Times

Zasedba Laibach je februarja in marca 2019 album predstavila v živo, na turneji enaintridesetih koncertov po evropskih dvoranah!

… razburja, zabava in vabi k razmisleku.  The Guardian

 

Čas

(Sreda) 20:00 - 22:30

Lokacija

Cankarjev Dom

Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana

Organizator

Cankarjev Dom Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X