Marec, 2019

07mar21:0023:59Level 16: Phoenician Drive, IgralomLjubljana, Channel Zero (Metelkova), Slovenija

more

Opis dogodka

Level 16: Phoenician Drive, Igralom
Četrtek / 7. 3. 2019 / 21.00 / Channel Zero / Ljubljana (Metelkova)
Le dva tedna po bližajočem se obisku ruskega punk-jazz kvarteta Brom bo Level Up zadel dvojni udarec eksotičnega psych rocka. Belgijska zasedba Phoenician Drive, ki k nam prihaja na krilih istoimenskega prvenca, svoj zvok plemeniti z instrumenti in glasbenimi vplivi Bližnjega vzhoda, medtem ko srbski trio Igralom, ki je jeseni izdal svoj drugi album Sunovrat, navdih črpa predvsem iz tuareške tradicije saharskega bluesa, ki ga vešče prepleta z balkansko melanholijo.
Phoenician Drive je mlada belgijska zasedba, ki s svojo mešanico kraut rocka, turške veje psihedeličnega rocka in vzhodnjaških tradicionalnih glasbenih vplivov ob dodajanju instrumentov, kot sta pogosto distorzirana lutnja in darbuka, prinaša dobrodošlo svežino v svet psych rocka. Dve leti nazaj so svoj debitantski EP Two Coins izdali na založbi, ki je med drugim tudi dom naših lanskoletnih gostov The Evil Usses. Gre za Stolen Body Records, bristolsko založbo, ki se primarno posveča psych rocku z vseh koncev in krajev. In res so Phoenician Drive upravičili pričakovanja ter razprodali vinilno izdajo. Z debitantskim albumom, ki je konec oktobra izšel na EXAG’ Records, so svoj zvok še razširili in začeli raziskovati glasbene izraze, ki ne domujejo več toliko v psych rocku, temveč se bolj osvobajajo standardnih žanrskih okvirjev in bi jih lahko poimenovali orientalski rock. Po uspešnih nastopih z Altin Gün in Omarjem Souleymanom ter na festivalih, kot so Bristol Psych Fest, Bordeaux Psych Fest in ESNS, se bodo na tokratni evropski turneji Phoenician Drive prvič predstavili slovenskemu občinstvu.
Igralom je tričlanska zasedba iz Niša, ki svoj zvok bazira predvsem na zvoku zahodne Afrike, na tuareški tradiciji saharskega bluesa, ki ga prepleta z vplivi novega vala srbskega rokenrola, to zmes pa po zaslugi vokala ustanovitelja Dimitrija Simovića utaplja v melanholiji balkanskega polotoka. Po debitantskem albumu Pogrešna poznanstva so jeseni pod producentsko taktirko Chrisa Eckmana pri založbi Ammonite Records izdali svoj drugi dolgometražec Sunovrat, ki je bil deležen odličnih odzivov. Radio Študent ga je uvrstil med 50 najboljših albumov leta 2018. Ljubljanski publiki so se že predstavili na lanskem festivalu Ment in kot predskupina zasedbi My Baby v Kinu Šiška, tokrat pa bodo na samostojnem koncertu moči združili s svojimi belgijskimi kolegi.
Level Up je žanrsko nezamejen cikel koncertnih dogodkov, ki se približno enkrat na mesec odvija v metelkovskem klubu Channel Zero. Gre za cikel, ki se osredotoča na predstavljanje glasbenih izvajalcev, ki se s svojim ustvarjanjem izmikajo klasičnim žanrskim oznakam in ustvarjajo pogosto spregledane presežke znotraj posameznih scen.

 

Čas

(Četrtek) 21:00 - 23:59

Lokacija

Channel Zero - Metelkova

Organizator

KUD Channel Zero

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X