April, 2019

26apr20:3023:59Paul Gilbert (Masterclass)Vrba na Koroškem (Velden Am Wörthersee), Bluesiana Rock Cafe, Avstrija

more

Opis dogodka

kdo: Paul Gilbert (Masterclass)
kje: Bluesiana Rock Cafe, Vrba na Koroškem, Avstrija
kdaj: petek, 26.04.2019 ,ob 20.uri in 30 min

Paul Gilbert se bo aprila mudil v Evropi, kjer bo na izbranih prizoriščih prirejal serijo kitarskih klinik. Tako bo priredil v petek, dne 26.04.2019 eno izmed njih tudi v Vrbi na Koroškem in v tamkajšnjem klubu Bluesiana Rock Cafe (Avstrija).

Namen klinik kitarske igre je izobraževanje nadobudnih glasbenikov. Paul bo tako razkazal številne tehnike kitarske igre, prav tako pa ga bodo vsi nadebudni obiskovalci lahko med dogodkom nenehno postavljali vprašanja. Paul Gilbert bo s svojo skupino zaigral tudi koncert, prav tako pa bo z enim izmed udeležencev klinike zaigral v jamu.

V ceno vstopnice je vključeno sledeče: kitarska klinika, koncert, jam ter seveda Meet & Greet.

Cene vstopnic:
45,00€ (v predprodaji)
50,00€ (blagajna)
42,00 € (člani KelagPLus kluba)
40,00€ (študentje)

Paul Gilbert:
Ameriški kitarist Paul Brandon Gilbert je kitaro pričel igrati že pri petih letih, pri enajstih pa se ni več menil za tehniko in note, ampak je igral po svoje. Pri 15. letih je ne le koncertiral po lokalnih klubih s svojo skupino Tau Zero, temveč je bil izpostavljen tudi v reviji Guitar Player poleg odličnega Yngwiea Malmsteena.

Leta 1984 se je preselil v Kalifornijo, da bi se glasbeno izobrazil. Na Guitar Institute of Technology je v enem letu napredoval od študenta do inštruktorja/asistenta. Kmalu se je pridružil skupini Electric Fence, kasneje Racer X. V tem času se je pričelo tudi uspešno in dolgo sodelovanje z Bruceom Bouilettom, s katerim sta ustvarila dinamični duo in navduševala občinstvo s svojim izjemno hitrim igranjem kitare. Leta 1986 so Racer X izdali prvenec “Street Lethal” na katerem je bilo nekaj izredno hitrih Gilbertovih solaž. Z drugim albumom “Second Heat” se je leta 1988 Gilbert od skupine poslovil in se pridružil Billyju Sheehanu, ki je prej igral z Davidom Lee Rothom. Racer X so se ponovno združili leta 1999 in istega leta izdali album “Technical Difficulties”, ki mu je naslednje leto sledil “Superheroes”, ter leta 2002 “Snowball Of Doom” in “Getting Heavier”. Skupina je trenutno nedejavna, vendar se nikoli niso uradno razšli.

Skupaj z Billyjem Sheehanom sta ustanovila skupino Mr. Big, ki je svoj vrhunec dosegla leta 1991 s ploščo “Lean Into It” in s skladbo “To Be With You”, ki je dosegla 1. mesto lestvice Billboardovih vročih 100. V tem času je Paul Gilbert malce upočasnil svoj divje hitri slog igranja, vendar pa le na ploščah, na koncertih je vedno rad pokazal svoje mojstrsko hitro igranje. V skupini je deloval do poznih 90. let prejšnjega stoletja, ko se je odločil za samostojno glasbeno pot.

Paul Gilbert ustvarja zelo stilsko raznoliko glasbo – od popa, rocka, metala, bluesa, jazza, funka in klasično glasbo, najbolj pa je znan po svoji vsestranskosti in hitrosti, kar ga uvršča med največje kitariste svojega časa. Redno je sodeloval z revijo Total Guitar, kjer je prikazoval svojo tehniko igranja. Poučuje na Guitar Institute of Technology (GIT), v sklopu katere je veliko delal na Japonskem, kjer je tudi živel. Med njegovimi učenci je bil Brian Carroll, bolje znan kot Buckhead. V mladih letih so nanj vplivale skupine kot so The Beatles, Led Zeppelin, Aerosmith, Kiss, Van Halen, Ramones, Judas Priest, The Beach Boys in Heart.

Njegova glavna kitara je Ibanez PGM300, ki so jo pred leti po Gilbertovih priporočilih preuredili v PGM301. V primerjavi z nekaterimi kitaristi uporablja komaj kaj efektov, še najraje nič.

Povezave:
www.paulgilbert.com/

Čas

(Petek) 20:30 - 23:59

Lokacija

Bluesiana Rock Cafe, Velden Am Wörthersee, Avstrija

Franzosenallee 9, Velden Am Wörthersee

Organizator

Bluesiana Rock Cafe[email protected] Franzosenallee 9, 9220 Velden am Wörthersee, Avstrija

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X