Marec, 2019

13mar20:0023:59Pestilence (plus Bleeding Gods, Grimaze, Lostair, Hellretic)San Dona Di Piave (Treviso), Revolver Club, Italija

more

Opis dogodka

Ob 30. obletnici izdaje kultnega albuma “Consuming Impulse”, se nizozenski death metal inovatorji Pestilence, dne 13.03.2019, znova vračajo v italijanski kraj San Dona Di Piave, kjer bodo nastopili na prizorišču Revolver Club! Zato izvajajo na tej turneji album “Consuming Impulse” v njegovi celoti.

Nastopajoči:
Pestilence
Bleeding Gods
Grimaze
Lostair
Hellretic

FaceBook dogodek!

Nizozemci Pestilence veljajo danes za legende evropskega death metala. Med monumentalna imena tega žanra so se za vselej vsidrali s svojimi prvimi štirimi studijskimi albumi, ki so skozi leta postale kultne klasike in sicer “Malleus Maleficarum”, “Consuming Impulse”, “Testimony Of The Ancients” in “Spheres”.

Bend, ki je v začetku kariere igral trash metal, je pričel z delovanjem že leta 1986. Prva dva Pestilence albuma sta bila še surova, a kljub temu izstopajoča, medtem ko sta se v večnost zapisali plošči “Testimony Of The Ancients” in “Spheres”. Skupina je vedno premikala meje naprej, a je leta 1995 razpadla, saj je njena glasba bila preveč napredna za takratno poslušalstvo, po drugi strani pa tudi časi niso bili pravi za progresivni death metal.

Leta 2008 so se Pestilence znova združili. V juniju leta 2009 je na svoji takratni turneji skupina obiskala prvič tudi ljubljansko Gala halo, kjer je predstavila takrat aktualni studijski album “Resurrection Macabre”. Skupina je zdržala skupaj do leta 2014, ko je šef skupine Patrick Mameli še enkrat razglasil, da se Pestilence umikajo s prizorišča. V drugem obdobju delovanja je, ob “Resurrection Macabre”, skupina izdala še dva albuma in sicer leta 2011 “Doctrine”, dve leti kasneje pa še album “Obsideo”, ki so ga predstavlili v aprilu istega leta še drugič na na ljubljanski Metelkovi.. Mameli je Pestilence obnovil leta 2016 še tretjič. Leta 2017 se je skupini pridružil slovenski basist Tilen Hudrap, skupina pa je v februarju 2018 posnela in izdala svoj sedmi studijski album “Hadeon”. Tilen je jeseni leta 2018 Pestilence zapustil in se priključil legendarnim nemškim metalcem U.D.O. Na njegovem mestu ga je še v istem letu zamenjal novi basist Edward Negrea.

Aktualna postava skupine Pestilence v letu 2019, se glasi takole:
Patrick Mameli – kitara, vokal
Calin Paraschiv – kitara
Edward Negrea – bas kitara
Septimiu Hărşan – bobni

Čas

(Sreda) 20:00 - 23:59

Lokacija

Revolver Club

Via John Fitzgerald Kennedy 39, 30027 San Donà di Piave

Organizator

Revolver Club Via John Fitzgerald Kennedy 39, 30027 San Donà di Piave

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X