April, 2019

15apr19:3023:00Tadej Kampl HabitsLjubljana (Knjižnica Otona Zupančiča) Slovenija

more

Opis dogodka

kdo: Tadej Kampl
kdaj: ponedeljek, 15. april 2019 ob 19.30 uri
kje: Knjižnica Otona Župančiča, Mediateka, Ljubljana

Tudi v tretji sezoni cikla večerov Nova frekvenca: glasbeni pogovor v živo gostimo avtorje najvidnejših jazzovskih izdaj preteklega leta in se skupaj z njimi podajamo v razmišljanja o kulturi, umetnosti, glasbi, življenju, družbi ter svetu.

Basist Tadej Kampl pozornost vzbuja predvsem kot član številnih zasedb, med katerimi verjetno najbolj izstopa Patetico. Manj znano pa je, da gre tudi za izrednega avtorja, ki jazzovski izraz dopolnjuje s funkom, soulom in afrobeatom. V lanskem letu je izdal svoj drugi album Habits, na katerem so se mu pridružili izjemni glasbeniki in s katerim izpisuje nadaljevanje zgodbe s prvenca Life is good izpred nekaj let.

V pogovoru z Nino Novak, muzikologinjo, kritičarko in glasbeno publicistko, sicer ustanoviteljico portala Jazzetna, bo spregovoril o možnostih, pogojenih s samopromocijo, žanrskem prehajanju in učenju v Indiji.

Pogovoru sledi koncert Tadej Kampl Habits.

»Projekt zveni celovito, saj so prehodi med svobodno improvizacijo in tradicionalnimi jazzovskimi oblikami nadvse mehki. Glasbeniki nam uvodoma postrežejo s klasično pesmijo Seven romantic girls, da bi zatem prešli v trojček nekoliko bolj funky-fusion-soulovsko obarvanih skladb, od katerih The three tenors, kjer gostujeta Jure Pukl in Lenart Krečič, zveni najsvobodnejše, vendar ne tudi najbolj odprto. Večplastna melodika, v kateri je linija saksofonov bazični leitmotiv, na katerega leže osrednje glasbeno dogajanje, na trenutke zveni malce divje in surovo, toda vmes vendar uzremo tudi težnjo po urejenosti.« (Nina Novak, Odzven)

Toplo vabljeni!

Čas

(Ponedeljek) 19:30 - 23:00

Lokacija

Knjižnica Otona Zupančiča

Kersnikova ulica 2, 1000 Ljubljana

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X