December, 2019

05dec20:0023:00U.D.O.Ostrava, Garage Club, Češka Republika

more

Opis dogodka

V četrtek dne 05.12.2019, bo ob osmih zvečer v češkem mestu Ostrava in tamkajšnji dvorani Garage club, v sklopu novo potrjenih evropskih datumov v sklopu svetovne turneje posvečene promociji novega studijskega albuma “Steelfactory“, nastopila nemška heavy metal zasedba U.D.O., ki jo že skoraj 32. let nepretrgoma vodi edinstveni vokalist Udo Dirkschneider.

FaceBook dogodek!
Nakup vstopnic!

U.D.O. bodo nastopajo na tej turneji v sledeči postavi:
Udo Dirkschneider – vokal
Andrey Smirnov – kitara
Dee Dammers – kitara
Tilen Hudrap – bas kitara
Sven Dirkschneider – bobni

O skupini U.D.O.:
U.D.O. je po svojem odhodu iz zasedbe Accept leta 1987, ustanovil Udo Dirkschneider. V prvi postavi so poleg Uda igrali še Mathias Dieth (kitara), Peter Szigeti (kitara), Frank Rittel (bas kitara) in Thomas Franke (bobni), studijski prvenec “Animal House” pa je izšel še istega leta. Postava se je korenito prevetrila in v začetku leta 1989 je sledil drugi album “Mean Machine”, Udu pa so ob Diethu, v postavi po novem delali družbo še bobnar Stefan Schwarzmann (kasneje Running Wild, Accept in Panzer), basist Thomas “Bodo” Smuszynski (kasneje Running Wild) in kitarist Andy Susemihl (kasneje Sinner in Reece). U.D.O. so v tem času odpirali koncerte pred Guns N’ Roses, Lito Ford in Zodiac Mindwarp.
V začetku leta 1990 je izšel tretji album “Faceless World”, ki so ga U.D.O. posneli kot kvartet (pred tem jih je zapustil Susemihl). Kljub “mehkejši” orientaciji je postal najbolje prodajani album, za njegovo produkcijo pa je poskrbel Udov Accept tovariš Stefan Kaufmann. U.D.O. so v isti postavi leto kasneje izdali album “Timebomb” (1991). Leto zatem se je Udo znova priključil Accept.
Leta 1996 je Udo Dirkschneider znova obudil U.D.O. V novo postavo se je vključil na poziciji stalnega kitarista Stefan Kaufmann, ki je do leta 1994 bobnal za Accept, nadalje kitarist Jürgen Graf in basist Fitty Wienhold (Bullet), medtem ko je na bobnih še naprej ostal Stefan Schwarzmann. Dne 24.03.1997 izide peti studijski album “Solid”, ki mu je leto zatem sledil “No Limits” (1998). Oba albuma sta si stilsko zelo sorodna. Bend je prestopil k založbi Nuclear Blast Records in v oktobru 1999 izdal izvrstni in skupno sedmi studijski album “Holy”, pri čemer pa znova ni šlo brez menjave članstva in sicer je Schwarzmanna na bobni zamenjal Lorenzo Milani, Jürgena Grafa na kitari pa Igor Gianola (danes CoreLeoni), ki je pred tem kratek čas igral tudi za Gotthard. Sledila je svetovna turneja, ki je ponesla skupino tudi v ZDA, kot posebni gostje pa so odpirali koncertne večere pred U.D.O. Vanize, ki jih je vodil Udov brat Peter Dirkschneider. Leta 2001 izide prvi koncertni dokument skupine z naslovom “Live From Russia”.
Sredi poletja 2002 izide osmi album “Man And Machine”, ki ne ponovi uspeha “Holy”, navkljub nekaterim markantnim točkam kot so zlasti naslovna skladba, Private Eye ter Dancing With An Angel, ki jo je Udo zapel v duetu z Doro Pesch. 29.03.2004 izide deveti studijski album “Thunderball”, ki je hkrati že tretji v nespremenjeni postavi, skupina pa se na obsežni turneji ustavi dne 24.05.2004 prvič (in do tega dne edinkrat) tudi v Sloveniji, kjer nastopi v Ljubljani (dvorana VPK Mediapark- danes Cvetličarna). “Mission No. X je kot namiguje samo ime, deseti album skupine, ki izide leta 2005, bobnarske dolžnosti pa prevzame Francesco Jovino.
Enajsti studijski album “Mastercutor” izide 18.05.2007, Weinholda pa nadomešča na turneji nekdanji Majesty basist Marcus Bielenberg. V avgustu 2009 izide dvanajsti studijski album Dominator, bend pa v isti postavi izda dve leti kasneje tudi album “Rev-Raptor”. Izid tega albuma je bil zamaknjen za štiri mesece, zaradi težav Stefana Kaufmanna s hrbtom.
V Septembru 2012 je Kaufmann uradno naznanil da zaradi težav z zdravjem zapušča skupino, vendar ostaja povezan z njo v studiu. U.D.O. rekrutirajo na pozicijo novega kitarista v začetku leta 2013 ruskega kitarista Andreya Smirnova, le teden dni kasneje pa zapusti skupino še Igor Gianola, namesto katerega se priključi skupini finski kitarist iz zasedbe Amberian Dawn Kasperi Heikkinen. Ta postava izda še v maju istega leta novi studijski album “Steelhammer”.
Konec leta 2014 zapusti skupino bobnar Francesco Jovino (danes Primal Fear in Hardline), na njegovi poziciji pa ga v februarju 2015 zamenja Udov sin Sven Dirkschneider. Novi album skupine “Decadent” izide 23.01.2015.
Leta 2015 se Udo Dirkschneider odloči odriniti na posebno turnejo, na kateri namerava izvajati izključno le Accept pesmi. Tako začasno preimenuje U.D.O. v Dirkschneider. V oktobru 2016 izide koncertni dokument “Live – Back To The Roots” (2CD), ki je bil posnet na koncertu skupine v nemškem Memmingenu. Glede na velik uspeh, ki ga je prinesla ta odločitev, se je skupina odločila podaljšati delovanje pod imenom Dirkschneider in tako sledijo tudi v letu 2017 novi koncerti. Turneja se podaljša tudi še v april 2018. V letu 2017 izide še drugi koncertni dokument pod imenom Dirkschneider, ki je prav tako dvojni CD obenem pa vsebuje tudi DVD. Naslovljen kot “Live – Back to the Roots – Accepted!”, izvira iz koncerta skupine, dne 09.12.2016, v češkem Brnu (Hala Vodova), kjer so pred U.D.O. odprli koncertni večer Vicious Rumors, pri katerih je takrat basiral Tilen Hudrap.
Tudi v tem obdobju ni šlo brez menjav in sicer so U.D.O. sprejeli v svoje vrste namesto Heikkinena, ameriškega kitarista Billa Hudsona, ki je zdržal pri U.D.O. dobro leto in aprila 2018 zapustil skupino. za poletne nastope v letu 2018 je skupini začasno pomagal na poziciji kitarista Stefan Kaufmann.
Po poletnih festivalih v letu 2018 se Dirkschneider preimenujejo znova v U.D.O. in 31.08.2018 izide šestnajsti studijski album zasedbe U.D.O. z naslovom “Steelfactory”. V septembru 2018 zapusti po več kot 20. letih, U.D.O. basist Fitty Wienhold. Kmalu zatem prispeta v skupino kitarist Dee Dammers ter izjemni slovenski basist Tilen Hudrap, ki je pred tem igral bas kitaro za Vicious Rumors, Testament, Pestilence, Paradox in na novem albumu projekta Dragonlord Testament kitarista Erica Petersona.

Čas

(Četrtek) 20:00 - 23:00

Lokacija

Garage Club

Martinovská 3262/50 723 00 Ostrava - Martinov

Organizator

Pragokoncerti Bohemia[email protected] U Bulhara 1611/3 110 00 Praha 1 Czech Republic

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X