Januar, 2019

31jan21:0023:59Uriah HeepRoncade (Treviso), New Age, Italija

more

Opis dogodka

kdo: Uriah Heep
kje: Roncade (Treviso), New Age, Italija
kdaj: četrtek, 31.01.2019
cene vstopnic: 30,00€ (v predprodaji) / 35,00€ (na dan koncerta)
Nakup vstopnic je na voljo TUKAJ (TicketOne).

V četrtek, dne 31.01.2019 bodo v italijanskem kraju Roncade pri Trevisu in tamkajšnjem klubu New Age, v sklopu svoje nove turneje imenovane posvečene promociji najnovejšega albuma “Living the Dream”, znova zaigrali britanski rock veterani Uriah Heep!

O Uriah Heep:

Uriah Heep je legendarna rock zasedba pionirskega pomena za razvoj rock glasbe!

Uriah Heep so izdali svoj prvi studijski album leta 1970 in sodijo skupaj s skupinami Deep Purple, Led Zeppelin in Black Sabbath med rock velikane, ki so definirali iztočnice heavy metala in hard rocka. Uriah Heep so pionirji, ki so med drugim definirali uporabo več delnih vokalnih zborovskih petij v rocku, kar je njihovi glasbi že takoj na začetku kariere vdahnilo poseben pečat in prepoznavnost. Od njih so “prepisovale” tudi takšne skupine, kot so bili Queen. S hiti Wizard, Easy Livin’, Lady In Black, Free Me, Gypsy, Look At Yourself, Stealin’… so se zapisali med nesmrtne!

Po zaključku nemške turneje v začetku leta 2007 se je zasedba Uraih Heep pod vodstvom edinega originalnega člana Micka Boxa okrepila z novim bobnarjem Russellom Gilbrookom, ki je pred tem sodeloval s Tony Iommijem (Black Sabbath), Van Morissonom in Johnom Farnhamom. Tako okrepljeni Uriah Heep so krenili v letu 2008 na novo svetovno turnejo, na kateri so promovirali svoj novi studijski izdelek “Wake The Sleeper” (2008).

Leta 2009 pa praznuje skupina 40. let obstoja. Tako je izdala album “Celebration”, na katerem so uvrščeni njihovi največji hiti, odigrani na novo v trenutni zasedbi. K temu naboru so dodali tudi dve povsem novi skladbi.

Uriah Heep so posneli in izdali naslednik albuma “Wake The Sleeper” (2008) z naslovom “Into The Wild”, v aprilu 2011 preko italijanske založbe Frontiers Records. Skupina je v prid promocije albuma izvedla sveženj koncertnih nastopov razpetih preko globusa v obdobju 2011-2012.

V leta 2013 je za rakom na trebušni slinavki umrl dolgoletni basist skupine Trevor Bolder. Na njegovo mesto je vstopil, kot novi član zasedbe basist Dave Rimmer, s katerim so Uriah Heep izpeljali preostanek koncertnih nastopov po evropskih festivalih. Eden takšnih nastopov se je zgodil tudi, dne 04.07.2013, ko so Uriah Heep nastopili v sklopu tradicionalnega mariborskega festivala Lent!

Uriah Heep so v letu 2014 izdali studijski album z naslovom “Outsider” za italijansko založbo Frontiers Records! V sklopu promocijskih koncertov posvečenih novemu albumu, so Uriah Heep obiskali, dne 25.07.2014 tudi festival Rock Batuje! Leto zatem je izšel novi koncertni dokument “Live At Koko”.

Sredi novembra 2015 je skupina ponovno izdala dvojni album imenovan “Totally Driven”. Gre za zvočno osveženo kompilacijo, ki je pod naslovom “Remasters: The Official Anthology”, prvič izšla že leta 2001.

Po izdatnem koncertiranju v letih 2016 in 2017, se je nabralo znova dovolj idej in svežega materiala, za novi album. Sredi septembra 2018 je tako izšel skupno že 25. studijski album zasedbe z naslovom “Living the Dream” – RockLine recenzija TUKAJ.

Uriah Heep se tudi v letu 2019 nahajajo v sledeči postavi:
Bernie Shaw – vokal
Mick Box – kitara, spremljevalni vokal
Phil Lanzon – klaviature, spremljevalni vokal
Dave Rimmer – bas kitara, spremljevalni vokal
Russell Gilbrook – bobni, spremljevalni vokal

Vse o Uriah Heep:
http://www.uriah-heep.com
https://www.facebook.com/uriahheepofficial

Čas

(Četrtek) 21:00 - 23:59

Lokacija

New Age Club

via Tintoretto 14 31056 Roncade (TV), Italija

Organizator

New Age Club[email protected] via Tintoretto 14 31056 Roncade (TV), Italija

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki
X