Haken & Between The Buried And Me (plus Cryptodira) Roncade (Treviso), New Age, Italija

Haken & Between The Buried And Me (posebni gost: Cryptodira)
sobota, 4. 3. 2023, ob 18. 30 h
Roncade (Treviso) / New Age / Italija

Nakup vstopnic je na voljo od 29. 8. 2022 dalje, in sicer po ceni 32,00€ (v predprodaji) in 37,00€ (na dan koncerta)!

(Vstopnice kupljene za prestavljeni koncert obeh skupin, ki bi se moral zgoditi 15. 2. 2022, ostajajo v veljavi!)

Na skupno evropsko ‘Island In Limbo’ turnejo se v začetku letošnjega leta odpravljata dve cenjeni moderni progresivnometalski zasedbi in sicer britanski Haken ter ameriški Between The Buried And Me. Gre za paket, ki ga glasbeni gurmani in uživači v ekshibicijah tehnično kompleksnih akrobacij, preprosto ne bodo mogli zaobiti. Koncert v kraju Roncade pri Trevisu je eden izmed dveh italijanskih nastopov obeh skupin (drugi termin je nedelja, 5. 3. 2023, v Milanu).

Tako Haken kot Between The Buried And Me bodo predstavili najnovejša studijska dosežka. Haken svoj novi in skupno sedmi album “Fauna”, ki bo izšel vsega dan pred nastopom v Roncadah, Between The Buried And Me, pa bodo predstavljali svoj deseti studijski album “Collors II” iz leta 2021.

Haken so odlična kombinacija modernega in klasičnega. V njihovi glasbi je mogoče čutiti vplive starih skupin progresivnega rocka sedemdesetih, kot mdr. Gentle Giant, obenem pa pristopajo h komponiranju in sami zvočni produkciji v skladu z doktrino modernih dognanj oziroma sodobnih standardov, kot jih dosega v razvojnem oziru danes žanr progresivnega metala. Osem-strunska kanonada niže uglašenega fraziranja, neusmiljeno udrihanje blast-beatov, razbremenjujejo subtilnejše pasaže, kjer ne manjka niti prevzetne muzikalnosti. Na slehernem koraku koncizno, z izjemno kontrolo, a duhovito in raziskujoče.

Between The Buried And Me so ameriški progresivni metalci iz mesta Raleigh (Severna Karolina) ustanovljeni leta 2000. Slovijo po spektakularni uigranosti. Prav kompleksna formatiranost kompozicij, z večkrat presenetljivimi in nepričakovanimi motivnimi preklopi, ustvarja izjemno privlačnost do njihovega glasbenega opusa. Še posebej s strani zahtevnejših poslušalcev. Skupino je mogoče v grobem okarakterizirati kot kombinacijo progresivnega metala in tehnično kompleksnega death metala, v kateri se prepletajo elementi metalcorea, skupina pa se spogleduje tudi s prijemi avantgardnega metala.

Koncertni večer bodo v vlogi posebnih gostov odprli ameriški progresivni death metal/post metalci iz Long Islanda Cryptodira. Skupina združuje elemente ekstremnega metala, kot tudi elemente post metala. V širšem aspektu je glasba skupine zelo razgibana in združuje žanrsko mešanico progresivnega metala, thrash metala, death metala z vplivi skupin Cynic, Mesuggah, Opeth, Death, Between Buried And Me, na drugi strani so jasno zaznavni vplivi post metala, kar zna biti zanimivo za ljubitelje skupin Isis, The Ocean Collective, Introunaut. Skupina je leta 2017 izdala studijski prvenec “The Devil’s Dispair”, ki mu je v začetku leta 2020 sledil drugi studijski album “The Angel of History”. Še istega leta je skupina izdala EP “Better Left Unsaid”. Sredi lanskega leta je zasedba predstavila novi single “Hyperwealth” in se ukvarja s finesami na novem studijskem albumu.


Date

Mar 04 2023
Expired!

Time

18:30 - 23:55
New Age Club

Location

New Age Club
Via Tintoretto 14 31056 Roncade (Treviso) Italia
Website
https://www.newageclub.it/
New Age Club

Organizer

New Age Club
Phone
+39.0422.841052
Email
info@newageclub.it
Website
https://www.newageclub.it/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki