Ayreon predstavljajo dve novi skladbi s prihajajočega albuma!

0 58

Ayreon, znamenita progresivnorockovska inštitucija, ki jo vodi nizozemski komponist, producent, multiinstrumentalist in aranžer Arjen Lucassen, bo 25. 9. 2020 izdala novi studijski album z naslovom “Transitus”. Album bo izšel pri založbi  Music Theories Recordings.

Vsled njegove promocije so Ayreon v preteklem mesecu že predstavili promocijski videodražilec, dolg dobrih sedem minut, sedaj pa predstavljajo dve skladbi s prihajajočega novega albuma!

Prva je skladba “Get Out! Now!” (besedilni video), v kateri si delita vokalne naloge Arjen Anthony Lucassen in Twisted Sister vriskač Dee Snider, v njej pa sodelujeta še kitarski virtuoz Joe Satriani ter Kamelot vokalist Tommy Karevik. in jo lahko predvajate spodaj.

Spodaj lahko predvajate tudi zvočni nosilec skladbe “Hopelessly Slipping Away” v kateri si delita vokale Kamelot vokalist Tommy Karevik in Oceans of Slumber pevka Cammie Gilbert.

Arjen Lucassen je za novi abum k sodelovanju znova povabil kopico zvenečih glasbenih imen iz sveta rock in metal glasbe, kot mdr.: Dee Snider (Twisted Sister), Joe Satriani, Simone Simons (Epica), Tommy Karebvik (Kamelot), Marty Friedman (ex Megadeth).

Za narative konceptualizirane zgodbe je na albumu poskrbel filmski igralec Tom Baker, sicer poznan iz filma Doctor Who.

Album se bo to pot osredotočal na novo zgodbo, kakršnih od Arjena nismo vajeni. Ta bo združevala znanstveno fantastiko z gotskimi duhovi. Zgodba se odvija v 19. stoletju, v glavnih vlogah pa se v njej znajdeta Abby in Daniel.

“Transitus” bo izšel v formatih 2LP (rdeče transparentni barvni vinil), 2CD, kot tudi v formatu s petimi diski. Na dodatnih CD-jih se bodo nahajale instrumentalne verzije skladb, na dodatnem DVD-ju pa film o zakulisju snemanja albuma, kot tudi verzija albuma, obdelana v 5.1 “stereo surround” zvočni tehniki.

Album bo spremljala grafična novela z 28 stranmi, ki jo je upodobil umetnik Felix Vega.  

Seznam skladb na Ayreon albumu “Transitus” se glasi:

CD1
1. Fatum Horrificum (A] Graveyard, B] 1884, C] Daniel And Abby, D] Fatum, E] Why?!, F] Guilty)
2. Daniel’s Descent Into Transitus
3. Listen To My Story
4. Two Worlds Now One
5. Talk Of The Town
6. Old Friend
7. Dumb Piece Of Rock
8. Get Out! Now!
9. Seven Days, Seven Nights
 
CD2
1. Condemned Without A Trial
2. Daniel’s Funeral
3. Hopelessly Slipping Away
4. This Human Equation.
5. Henry’s Plot
6. Message From Beyond
7. Daniel’s Vision
8. She Is Innocent
9. Lavinia’s Confession
10. Inferno
11. Your Story Is Over!
12. Abby In Transitus
13. The Great Beyond


Ayreon – Get Out! Now! (feat Dee Snider & Joe Satriani) – uradni besedilni video
Ayreon – Hopplessly Slipping Away (feat. Tommy Karevik & Cammie Gilbert)
Ayreon – “Transitus” (albumski videodražilec)
Ayreon – “Transitus” (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki