BPMD predstavljajo priredbo GFR izvirnika “We’re an American Band”

0 153

BPMD, nova superskupina, ki jo sestavljajo Bobby »Blitz« Ellsworth (Overkill), Phil Demmel (Vio-lence, ex-Machine Head), Mike Portnoy (The Winery Dogs, Sons of Apollo) in Mark Menghi (Metal Allegiance) in ki bo 12. junija pri založbi Napalm Records izdala svoj prvenec “American Made”, predstavlja novi video svoje verzije skladbe We’re An American Band, ki pripada v izvirniku zasedbi Grand Funk Railroad.

Video lahko predvajate spodaj.

Na studijskem prvencu bo deset priredb rock klasik bendov, kot so: ZZ Top, Lynyrd Skynyrd, Grand Funk Railroad, Blue Oyster Cult in drugih. Kot prvo med njimi so BPMD v začetku letošnjega maja, že predstavili Aerosmith klasiko Toys in the Attic, kmalu zatem pa tudi predelavo izvirnika Cactus klasike Evil. Obema priredbama lahko prav tako prisluhnete spodaj.

Ideja za bend se je porodila Menghiju, ko je poleti poslušal klasike iz sedemdesetih in med njimi tudi Saturday Night Special (Lynyrd Skynyrd). Člani skupine so se hitro zbrali iz ljubezni do klasične rock glasbe in deset priredb posneli v Portnoyevem studiu v Pennsylvanii. Vsak od članov je izbral svoje omiljene komade; Menghi ZZ Top in Lynyrd Skynyrd, Demmel D.O.A. in Blue Oyster Cult, Blitz Cactus in Mountain, Portnoy pa Ted Nugent in Aerosmith.

Seznam skladb na “American Made” je sledeč:
01. Wang Dang Sweet Poontang (Ted Nugent)
02. Toys In The Attic (Aerosmith)
03. Evil (Cactus)
04. Beer Drinkers & Hell Raisers (ZZ Top)
05. Saturday Night Special (Lynyrd Skynyrd)
06. Tattoo Vampire (Blue Öyster Cult)
07. D.O.A. (Bloodrock)
08. Walk Away (The James Gang)
09. Never In My Life (Mountain)
10. We’re An American Band (Grave Funk Railroad)


BPMD – We’re an American Band (uradni video)
BPMD – Evil (uradni video)
BPMD – Toys in the Attic (uradni video)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki