Daniel Tompkins (TesseracT) napoveduje novi album “Ruins”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2018
0 60

Daniel Tompkins, vokalist imenitne britanske progresivnometalske in djent zasedbe TesseracT, predstavlja video in single “Ruins”, ki je hkrati tudi naslovna skladba njegovega novega samostojnega studijskega albuma napovedanega za 11. 12. 2020 pri založbi Kscope Records.

Album “Ruins” je naslednik lanskoletnega Tompkinsovega prvenca “Castles”, ki pa je glede na “elektronski” prvi album, v zvoku znatno agresivnejši in bolj temačno obarvan. Čeprav se s poezijo in konceptom Tompkins ne oddaljuje mnogo od prvenca, pa pristopa v skladbi “Ruins”, tako z ekstremno vokalno tehniko, kot tudi čistim petjem.

“Ruins  je “vlak smrti” in resnična refleksija sveta v katerem se nahajamo, pravi Tompkins in nadaljuje: “Naslanja se na izvorni koncept potrganih človeških odnosov, usodnih napak, človeške kompulzivnosti in odvisnosti – dejanj torej, ki prinašajo nepopravljivo škodo v človeška življenja. Posledica tega pa so “ruševine”.

Skladbo “Ruins” je produciral Tompkins v družbi njegovega dobrega prijatelja Paula Ortiza (Chimp Spanner), ki je na albumu odigral tudi nekatere instrumente. Predhodni album “Castles” je produciral Eddie Head. Tompkins označuje prihajajoči novi album kot progresivni rock in metalski izdelek, končno podobo skladbe, pa je iz Tompkinsovega zvočnega osnutka, ustvaril Paul Ortiz. Tompkins pravi: “V vokalnem smislu, je ta skladba resnično odtis vsega kar se podi trenutno v moji glavi.”

Glasbeni video za skladbo “Ruins” sta producirala Kyle Kadow in Steven Cleavland iz agencije Found Format Films.

Na albumu Ruins gostujeta poleg Ortiza tudi Plini in Matt Heafy (Trivium).

Album “Ruins” lahko že prednaročite!

Seznam skladb na albumu “Ruins” se glasi:
1. Wounded Wings (feat. Plini)
2. Ruins
3. Tyrant
4. Stains of Betrayal
5. Empty Vows
6. Sweet The Tongue
7. A Dark Kind of Angel
8. The Gift (feat. Matthew K Heafy)

Na fotografiji: Daniel Tompkins med nastopom TesseracT 18. 11. 2018 v dunajskem klubu Flex (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki