Toto, Graz (Messe Graz Freigelände), Avstrija

TOTO – Dogz Of Oz tour!
Prizorišče: Graz, Messe Graz Freigelände, Avstrija
Datum: petek, 29. 7. 2022, ob 20.00 uri

Nakup vstopnic v več različnih kategorijah!

V Graz se v petek 29. 7. 2022 vračajo Toto, ameriška pop rock, art rock in jazz fusion senzacija, ki je globalno zaslovela s četrtim studijskim albumom “Toto IV”. Ta je izšel leta 1982 in navrgel skupini nepozabne hit zimzelene Rossana (drugo mesto na Billboardovi hit lestvici), Africa (prvo mesto na Billboardovi hit lestvici) in balada I Won’t Hold You Back (deseto mesto na Billboardovi hit lestvici).

Toto sta ustanovila klavaiturist David Paich in bobnar Jeff Porcaro v Los Angleesu leta 1977 potem, ko sta lep čas sodelovala kot studijska glasbenika na albumih številnih izvajalcev. V novo skupino sta povabila še basista Davida Hungatea, kitarista Steva Lukatherja, klaviaturista Steva Porcara in pevca Bobbyja Kimballa. Ta postava je leta 1978 posnela in izdala studijski prvenec, ki je skupini navrgel hit Hold The Line.

Bend je skozi kariero doživljal množico transformacij postave, številne vzpone in padce, vendar ni prenehal z izdajo serije izvrstnih oziroma imenitnih studijskih albumov, zavoljo česar so tudi med zahtevnejšimi poslušalci glasbe izjemno cenjeni še danes. Skupina je v dolgoživi karieri, pa vse do danes prodala preko 40. milijonov studijskih albumov.

Potem, ko je kazalo, da je s skupino konec, je Steve Lukather, edini glasbenik, ki je preživel s Toto skozi celotno kariero skupine, kot njen stalni član vse vzpone in padce, oznanil, da se vračata na sceno skupaj s pevcem Josephom Williamsom.

Lukather in Williams sta oznanila, da se bo skupina pod imenom Toto odpravila v letu 2021 ponovno na koncertne odre, turneja pa se bo imenovala Dogz Of Oz. V postavo sta integrirala še basista Johna Piercea (Huey Lewis And The News, Pablo Cruise, sicer dolgoletni studijski glasbenik), bobnarja Roberta “Sputa” Searighta (Ghost-Note, Snarky Puppy), klaviaturista Dominique-a “Xavierja” Taplina (Prince, Ghost-Note), klaviaturista Steva Maggioro (Robert Jon & the Wreck) ter multi-instrumentalista Warrena Hama.

Ta ekipa je 25. 6. 2021 izdala nov koncertni album z naslovom “With a Little Help from My Friends”, s skupino pa je sodeloval v gosta tudi David Paich. Lukather je kasneje izjavil, da ne načrtuje snemanja novih Toto albumov v prihodnje, ostaja pa odprt za sodelovanje v različnih glasbenih projektih in v navezi z Josephom Williamsom.

V letošnjem letu so Toto že izvedli turnejo po Severni Ameriki, na kateri so odpirali koncertne večere pred AOR ikonami Journey. Na izbranih terminih se je skupini priključeval na odru v vlogi gosta tudi David Paich.


Date

Jul 29 2022
Expired!

Time

20:00 - 23:55

Location

Messe Graz
Messeplatz 1, 8010 Graz
Website
https://mcg.at/
Leutgeb Entertainment Group

Organizer

Leutgeb Entertainment Group
Email
https://www.leutgebgroup.com/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki