Gentle Giant praznujejo 50. obletnico albuma “Octopus” s posebnim videom!

0 18

Gentle Giant, ena najpomembnejših skupin, ki so na prelomu šestdesetih v sedemdeseta sooblikovale progresivni rock, praznujejo 50. obletnico izida svojega četrtega albuma “Octopus” s posebnim videom, ki ga je ustvaril sin Dereka Shulmana Noah. Ogledate si ga lahko spodaj.

Album “Octopus” je originalno izšel 1. 12. 1972. To je zadnji album skupine na katerem sodeluje Phil Shulman – eden od ustanovnih članov skupine ter prvi z novim bobnarjem Johnom Weathersom, ki je zamenjal Malcolma Mortimorea (Weathers je zdržal v skupini vse do leta 1980, ko jo je Derek Shulman razpustil).

Album “Octopus” je drugi Gentle Giant studijski album, ki ga je skupina izdala v enem in istem letu in je nasledil predhodnika “Three Friends”. Slednji je izšel aprila 1972. “Octopus” velja za mnoge ljubitelje te skupine, kot album na katerem so se Gentle Giant nahajali na vrhuncu svojih ustvarjalnih moči.

Naslovnico za album je ustvaril famozni Roger Dean. Pri tem je vredno izpostaviti, da je album na tleh Severne Amerike izšel v februarju 1973, pri čemer se je založba Columbia odločila, da uporabi naslovnico z vloženo hobotnico, ki jo je ustvaril Charles White.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki