Helmet napovedujejo prvi koncertni album svoje dolgožive kariere!

earMUSIC 2021
0 32

Helmet, ameriški alternative in groove metalci iz New Yorka, sicer stari znanci slovenskih koncertnih prizorišč, napovedujejo koncertni dokument z nazivom “Live And Rare”, ki bo izšel 26. 11. 2021 pri založbi earMUSIC in bo dostopen kot 180 gramski črni vinil, digipak CD in digitalno.

To bo nasploh prvi uradni koncertni dokument v karieri skupine.

Šef skupine in njen pevec ter vokalist Page Hamilton pravi, da bo na prvi strani vinila zabeležen material, ki je bil posnet leta 1989 v newyorškem klubu CBGB, ki se je nahajal deset minut hoje od njegovega takratnega bivališča.

Na drugi strani vinila se bo nahajal koncertni material, ki izhaja iz nastopa skupine v sklopu festivala Big Day Out v avstralskem Melbournu iz leta 1993, ki ga je za ta koncertni album zmiksal Toshi Kasai.

Čeprav so Helmet leta 1997 razpadli, je Page Hamilton leta 2004 skupino obnovil, ki od tega leta dalje konstantno snema albume in opravlja koncertne turneje. Zadnji album skupine z naslovom “Dead To The World” je izšel oktobra 2016 pri založbi earMUSIC.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki