King Crimson napovedujejo izid novega koncertnega albuma

DGM 2021
0 47

King Crimson, ikonski pionirji progresivnega rocka iz Velike Britanije, so napovedali izid novega koncertnega albuma z naslovom “Music Is Our Friend (Live in Washington and Albany, 2021)”, ki bo izšel 19. 11. 2021¸, pri njihovi založbi DGM.

Novo dvojni CD predstavlja del v seriji ‘uradnih bootlegov’ skupine, posnetki koncerta pa izhajajo iz nastopov skupine v mestih Washington (The Anthem) in Albany (The Egg), ki sta bila izvedena v sklopu zadnje (letošnje) turneje skupine. Senam skladb na koncertnem albumu vsebuje celoten posnetek iz Washingtona, poleg pa so dodane tudi nekatere koncertne izvedbe, ki izvirajo iz koncerta v Albanyju.

“Music Is Our Friend (Live in Washington and Albany, 2021)” vsebuje mdr. tudi osrednjo sekcijo grandiozne klasike Larks’ Tongues In Aspic Part One, ki je skupina ni izvajala na koncertih vse od leta 1973 dalje in vsebuje dodatne aranžmaje za klaviature. Tony Levin je s svojim basom nadgradil klasiko Neurotica tako da jo je podaljšal za novo solažo, medtem ko se regularni repertoar sklene z čutno in podoživeto izvedbo skladbe Starless, v dodatku pa ne manjka veliki finalni manifest z razžarjeno izvedbo ultimativne 21st Century Schizoid Man.

Slednja skladba je posebna po tem, da so King Crimson z njo leta 1969 odprli svoj prvi koncert prve ameriške turneje, tokrat pa so jo v Washingtonu izvedli v dodatku. Kot zadnjo skladbo, svojega (upajmo da ne) zadnjega ameriškega nastopa. Nastop v Washingtonu, ki se torej nahaja na tem koncertnem albumu, je zadnji odigran koncert letošnje turneje.

Dvojni koncertni CD (naslovnica in seznam skladb sta na razpolago spodaj), ki ga lahko že prednaročite, bo opremljen z dodatno knjižico polno fotografij Tonyja Levina in menedžerja skupine Davida Singletona. Slednji je prispeval tudi esej z nazivom “Touring in the time of Covid”, vsekakor pa ta knjižica ne bi bila omembe vredna, v kolikor ne bi na njej zapustil svojega pečata iskrivi um Roberta Frippa, ki je prispeval svoje zapiske oziroma zabeležke v obliki turnejskega dnevnika.

King Crimson: Music Is Our Friend
CD 1
1. Introductory Soundscape 
2. The Hell Hounds Of Krim 
3. Larks’ Tongues In Aspic Part I 
4. Pictures Of A City 
5. The Court Of The Crimson King 
6. Red 
7. Tony Cadenza Deals It Slitheryacious-To-The-Max 
8. Neurotica 
9. One More Red Nightmare 
10. Indiscipline
CD 2
1. Epitaph 
2. Radical Action II 
3. Level Five 
4. Starless 
5. 21st Century Schizoid Man 
6. Tony Cadenza Serves It Piping Hot
7. Discipline 
8. Larks’ Tongues In Aspic Part II 
9. Islands


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki