Koncert British Lion – skupine Iron Maiden basista Steva Harrisa, 27. 5. 2023 v ljubljanski Cvetličarni!

2 102

BRITISH LION
Sobota, 27. maj 2023,
Cvetličarna, Ljubljana

KONCERT BRITISH LION, SKUPINE BASISTA IRON MAIDEN STEVA HARRISA,
27. MAJA 2023 V LJUBLJANSKI CVETLIČARNI!

Zelo pomembna novica za vse ljubitelje skupine Iron Maiden in oboževalce heavy metal glasbe! V Sloveniji se maja letos obeta res veličasten metal vikend z dvema vrhunskima britanskima zasedbama! Večer pred ljubljanskim koncertom Iron Maiden, ki bo 28. maja 2023 v ljubljanskih Stožicah in je bil razprodan v dveh dneh, bomo pri nas namreč priča koncertu britanske hard rock in heavy metal zasedbe basista Steva Harrisa (Iron Maiden), ki sliši na ime British Lion! Koncert bo tako v soboto, 27. maja 2023 ob 21.00 v ljubljanskem klubu Cvetličarnaprvi v okviru njihove poletne evropske turneje 2023! Kot predskupina bodo nastopili tudi Dark Tribe. Vstopnice zanj so že v prodaji na www.eventim.si in na vseh pooblaščenih prodajnih mestih po Sloveniji in širše.

British Lion promo

Steve Harris je ustanovil British Lion z namenom nastopanja na manjših koncertnih prizoriščih, sicer vajen največjih svetovnih odrov kot basist skupine Iron Maiden. Harris lahko v British Lion tudi več eksperimentira z različnimi basovskimi linijami, v skupini pa so poleg njega še pevec Richard Taylor, kitarista David Hawkins ter Grahame Leslie in bobnar Simon Dawson.

Harris je Leslieja srečal v zgodnjih devetdesetih po temu, ko mu je Leslie poslal svoje demo posnetke, kasneje pa je njega in Taylorja nekaj let mentoriral v njuni karieri. Kmalu pa se je odločil, da ju bo vključil v svoj projekt British Lion. Njihovi nastopi se terminsko prilagajajo nastopom Iron Maiden, ravno zaradi Harrisove želje po nastopih v manjših klubih, s čimer nekako podoživlja zgodnja leta kariere Iron Maiden.

Album »British Lion« iz leta 2012 je Harris izdal kot solistični projekt z gostujočimi glasbeniki, a je iz njega kmalu zrasla istoimena skupina, za katero pesmi ustvarjajo Harris, Taylor in Hawkins. Svoj drugi album z naslovom »Burning« so izdali januarja 2020, njihove koncertne načrte za promocijo omenjenega albuma pa je leta 2021 prekrižala pandemija covida-19.

PREDPRODAJA:

www.eventim.si in vsa pooblaščena prodajna mesta po Sloveniji

(Petrol, OMV, Pošta Slovenije, Big Bang, Trafike 3DVA, (K)kiosk, hiše vstopnic Eventim …)

Cena vstopnic: 25,00 EUR

2 Comments
 1. Matija says

  Hm, tole je pa tako blizu, da skoraj moram iti. 🙂 Sem jih gledal pred nekaj leti v Orpheumu, moram reči, da se mi zdi band precej povprečen, nekako ne ravno na nivoju Steva Harrisa. Seveda pa predstavlja koncert priložnost Steva gledati zares od blizu, kar je vsekakor dober argument za ogled.

  Moram pa reči, da je Steve name naredil zares vtis s tem, da ni vlekel pozornosti nase, kar bi ob štirih bolj ali manj anonimnih kolegih zlahka počel. Tako ves koncert ni praktično nič komuniciral z občinstvom. Po eni strani si bi to publika gotovo želela, po drugi pa je seveda nadvse korektno do kolegov, da je pozornost na bandu, ne na njem.

 2. Poba says

  Sva bila na istem koncertu torej v Orpheumu. Soglašam z vsem. NAvadno pride po koncertu do fanov, se slika z njimi, deli avtograme, kramlja. Kralj. To se res splača izkoristiti.

  Se pa strinjam z opisom. Mene vokal ohlaja pri njih. Če bi imel malo močnejšega pevca, bi tudi te dost klasične kitarske fraze dvignil na malo višji nivo.

  Plata Burning nosi res lep potencial, lepe nastavke, a na koncu prideš do sklepa ‘mlačno’ 😀

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki