Metallica z albumom “72 Seasons” ni uspela zavzeti prvega mesta na Billboardovi lestvici 200 najbolje prodajanih albumov!

Metallica 2023 (press/promo)
0 154

Metallica, ikonske ameriške legende thrash metala, niso uspeli zavzeti prvega mesta z novim albumom “72 Seasons”, na domači Billboardovi lestvici najbolje prodajanih albumov. To se je skupini primerilo prvič v karieri po letu 1988 oziroma po izidu legendarnega albuma “…And Justice For All”.

Če zasučemo kovanec na drugo stran iste zgodbe, pa so Metallica uspeli zavzeti prvo mesto britanske lestvice najbolje prodajanih albumov in tako ponoviti uspeh iz leta 2008, ko je izšel takratni album “Death Magnetic”.

V ZDA je album dvanajstih skladb, ki so ga v fazi promocije Metallica okrepili z izidom singlov Lux Aeterna, Screaming Suicide, If Darkness Had a Son in 72 Seasons, v boju za prvo mesto na Billboardovi lestvici prehitel – kontroverzno dovolj, country zvezdnik Morgan Wallen (tega se drži neslavna preteklost, saj je bil v nekem videu iz leta 2021 zasačen pri rasističnem blatenju), ki je Metallici izmaknil prvo mesto s svojim novim albumom “One Thing at a Time”.

Za razliko od Metallice, je Morgan svojo pozicijo na lestvici izvojeval zahvaljujoč predvsem predvajanju albuma na digitalnih platformah, ki so po tednu dni od izida albuma prištevajo v Billboardovo kvoto.

Thrash metalske legende so v tednu dni po izidu albuma “72 Seasons” le tega prodali v 146.000 kopijah, medtem ko je Wallen v taistem tednu, izmed vseh 166.000 prodanih kopij svojega albuma, prodal vsega 12.000 fizičnih kopij.

Tih 146.000 prodanih kopij pa po drugi strani predstavlja največji uspeh katerega izmed hard rock in heavy metal izvajalcev po letu 2019, ko je Tool uspelo s takratnim albumom “Fear Inoculum” prodati v prvem tednu po izidu album v 270.000 kopijah.

Album “72 Seasons”, pa ni prvega mesta v tednu dni po izidu dosegel le v Veliki Britaniji, pač pa tudi v Avstraliji, Novi Zelandiji, Kanadi, Švici, Avstriji, Belgiji, Nemčiji, Irski, Franciji, na Danskem, Nizozemskem, Švedskem in Finskem. Na Norveškem se je prav tako kot v ZDA usidral na drugem mestu, medtem ko je v Italiji zasedel tretje mesto.

Za evropsko regijo, kjer redno blestijo z razprodanimi arenami mdr. zvezdniki tipa Halid Bešlić, Severina in Jan Plestenjak, pa v skladu s pričakovanji, glede uvrstitve albuma “72 Seasons”, seveda znova nimamo podatkov. No, obstaja pa vsaj podatek, da košta fizični izvod albuma (dvojni LP format na 180 gramskem črnem vinilu) v Müllerjevih trgovinah 44,99€ (op. p.).

Metallica so objavili datume novih koncertov za Evropo tako v letošnjem, kot prihodnjem letu.

Več o Metallici:
Uradna spletna stran in trgovina: http://www.metallica.com
Instagram: http://www.instagram.com/metallica
Facebook: http://www.facebook.com/metallica
TikTok: http://www.tiktok.com/@metallica


Metallica – “72 Seasons” (Blackened Recordings, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki