Originalni Trouble Vokalist Eric Wagner je preminil za posledicami kovidne pljučnice!

Eric Wagner
0 84

Eric Wagner, originalni pevec ameriških doom metal legend Trouble, je preminil v 63. letu starosti za posledicami kovidne pljučnice.

Novico je včeraj pozno ponoči potrdil Ericov sin Luke Wagner, ki je na družabnih omrežjih zapisal: “Zdravo vsi. Tu Luke Wagner, njegov najstarejši sin. Eric Wagner je umrl.”

Nekdanji Wagnerjev The Skull tovariš Chuck Robinson je na Facebooku v zvezi s tem zapisal: “V to jutro me je prebudila najslabša novica… Vsi smo resnično sesuti. Moj dragi prijatelj, tovariš iz skupine in brat Eric Wagner je umrl. Zbogom skušnjavec… Radi te imamo.”

Pred manj kot tednom dni so The Skull obelodanili da boleha Wagner za okužbo z novim koronavirusom, prav tako pa so drugega za drugim pričeli odpovedovati koncertne nastope. The Skull bi se morali odpraviti na skupno koncertno turnejo z The Obsessed.

Trouble, ki so bili ustanovljeni leta 1979, so znani po svojih kultnih albumih  “Trouble”, “Manic Frustration” in “Plastic Green Head”.

Wagner je v aprilu leta 2008 zapustil Trouble, kot vzrok za svojo odločitev je navedel, da je sit koncertnega življenja.

Leta 2016 je obrazložil, da je začutil, da se skupina ne premika nikamor, imel pa je tudi kup nove glasbe, ki jo je ustvaril in ki je kasneje našla svoje mesto na albumih zasedb Blackfinger ter The Skull.

Eric Wagner je bil tudi eden od gostujočih pevcev na glasbenem projektu Davea Grohla (Nirvana, Foo Fighters) imenovanem Probot. Na edinem albumu tega projekta, ki je izšel leta 2004 sodeluje z Grohlom kopica pevcev, ki so s svojim doprinosom definirali heavy metal glasbo osemdesetih in devetdesetih let.

Trouble so se v lanskem letu dogovorili z založbo Hammerheart Records za ponatis vseh albumov, ki jih je skupina izdala v več kot treh dekadah delovanja, hkrati pa napovedali tudi izid novega.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki