Peter Gabriel predstavlja naslovni single albuma “i/o” v ‘dark side’ miksu!

foto: Nadav Kander 2022
0 55

Peter Gabriel, sloviti britanski kantavtor in nekdanji prvi glas nič manj slovitih progresivnorockovskih ikon Genesis, predstavlja novi single za naslovno skladbo novega albuma “i/o” v ‘dark side’ miksu. Singlu lahko prisluhnete spodaj.

Gabriel je v februarju 2023 predstavil single The Court. Točneje verziji v ‘temnem’ in ‘svetlem’ miksu (obe spodaj), še prej pa je napovedal nov studijski album “i/o” s singlom Panopticom (Bright Side Mix), ki mu je sledila še ‘temna’ različica Panopticom (Dark Side Mix). V marcu 2023 je sledil še tretji single Playing For Time, ki ga je Peter Gabriel prav tako predstavil v obeh verzijah miksa. Svetlem in temnem. Podoben trend nadaljuje v mesecu aprilu torej tudi naslovna skladba.

Izidi vseh Gabrielovih singlov vezanih na promocijo albuma “i/o” so napovedani ob polnih lunah.

Dolgo pričakovani novi studijski album Gabriela prihaja 21. let po njegovem zadnjem albumu Up, ki je vseboval originalni avtorski material. Njegov izid se bo odzival na lunarne faze, saj načrtuje Gabriel izdajati ob vsaki polni luni v letošnjem letu po en nov single.

Skladbo The Court napisal in produciral Peter Gabriel ter jo posnel v svojem studiu Real World, v kraju Wiltshire ter londonskem studiu The Beehive. Za elektronska ‘pregrianjala’ je poskrbel Brian Eno, spremljevalne vokale je prispeval Ríoghnach Connolly iz zasedbe The Breath, svoje prispevke pa so dodali k singlu še dolgoletni spremljevalci glasbene kariere Petra Gabriela: Tony Levin, David Rhodes in Manu Katché. Spremljevalne vokale za novi single je prispevala Petrova hčerka Melanie Gabriel. Orkestralne aranžmaje sta prispevala John Metcalfe in Peter Gabriel, posneti pa so bili v londonskem studiu British Grove s strani številnih glasbenikov, ki so nekoč zastopali New Blood Orchestra.

Čeprav datum izida novega Gabrielovega albuma ni znan, pa se sloviti glasbenik odpravlja v letošnjem maju na novo evropsko turnejo. Zaenkrat so znani datumi po stari evropski celini in štirje britanski datumi. V prihajajočih tednih se pričakuje tudi objava Gabrielovih koncertnih terminov za severnoameriški kontinent.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki