Philip Selway (Radiohead) predstavlja naslovni single albuma “Silent Dance”

Philip Selway 2023 (press/promo, via Bandcamp)
0 69

Philip Selway, bobnar britanskih art rockovskih ikon Radiohead, predstavlja atmosferični novi single za naslovno skladbo prihajajočega novega studijskega albuma “Silent Dance”, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

“Silent Dance” bo tretji studijski Selwayev album. Njegov izid je napovedan za 24. 2. 2023, pri založbi Bella Union. Pred njim je Selway izdal glasbo za film “Let Me Go”, ki je izšel leta 2017.

Philip Selway pravi o svojem novem dosežku sledeče: “Ena izmed stvari, ki mi je še posebno všeč na novem albumu je to, da mi ni treba skrivati dejstva da štejem 55. let. Želel sem tak izrazni prostor na tej plošči. V kolikor ji prisluhnete, lahko v njej tudi sami izgubite samega sebe, in postanete tudi sami nekakšen ubežnik.”

Novi Selwayev album je producirala Marta Salogni, na njem pa gostujejo: Adrian Utley (Portishead) in čelistke Laura Moody, Hannah Peel ter Valentina Magaletti.

Naslovnico za album je prispeval abstraktni umetnik Stewart Geddes, ki je s Selwayem preživel lep sveženj uric v studiu ter prisostvoval snemanju nove glasbe, da bi lahko s serijo impresionističnih slikarij kar najbolj avtentično zaobjel glasbeno poanto albuma.

Album “Strange Dance” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na albumu “Strange Dance”:
1. Little Things
2. What Keeps You Awake At Night
3. Check For Signs Of Life
4. Picking Up The Pieces
5. The Other Side
6. Strange Dance
7. Make It Go Away
8. The Heart Of It All
9. Salt Air
10. There’ll Be Better Days


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki