Pride Of Lions (ft. Jim Peterik & Toby Hitchcock) predstavljajo naslovni single albuma “Dream Higher”

Frontiers Music Srl. 2023
0 23

Pride Of Lions, ameriška west-coast AOR formacija, ki jo zastopata izkušeni komponist, aranžer, producent in multi-instrumentalist Jim Peterik (Survivor, The Ides Of March) in vrhunski vokalist Toby Hitchcock, napovedujeta novi studijski album “Dream Higher”.

Album “Dream Higher” bo izšel 16. 6. 2023, pri italijanski založbi Frontiers Music Srl., spodaj pa je že na voljo drugi single in video za naslovno skladbo novega albuma “Dream Higher”. Skupina je pred časom najavila novi album s singlom Blind To Reason.

Album “Dream Higher” bo dostopen v različnih formatih, lahko ga že prednaročite.

Ob avtorstvu nepozabnih hitov “Eye Of A Tiger” ali/in “Burning Heart”, ki zaznamujeta Rockyjeve filme, predstavlja Jim Peterik danes velik kos ameriškega izročila AOR/west-coast rockovske zapuščine.  Če smo iskreni, bi mu bilo treba postaviti spomenik, tako pomemben je njegov doprinos, ko je še v pionirskih časih s svojimi idejami in neverjetnim, v zibelko položenim občutkom za oblikovanje pečatnih kompozicij pripomogel k sooblikovanju žanra.

Jim Peterik je s svojim idejami in talentom pomagal h komercialnemu preboju zasedbe 38 Special, za vedno bo njegovo ime asociiralo na zlate čase nepozabnih Survivor, nenehno pa tudi piše odlično novo glasbo za Pride Of Lions. Svoje komponistične rešitve in ideje je prispeval za velika imena v svetu rocka, kot so med drugim: Lynyrd Skynyrd, REO Speedwagon, Cheap Trick, The Beach Boys, Sammy Hagar. Že leta ’70 je prispeval veliki hit svoje prve zasedbe The Ides Of March (Vehicle).

Seznam skladb na albumu “Dream Higher” je sledeč:
1. Blind To Reason
2. Dream Higher
3. My Destiny
4. Find Somebody To Love
5. Another Life
6. Renegade Heart
7. Driving And Dreaming
8 Through It All
9. Everything To Live For
10. Generational

Zasedba:
Jim Peterik- glavni, spremljevalni vokali, klaviature, kitara
Toby Hitchcock – glavni in spremljevalni vokali
Ed Breckenfeld – bobni in tolkala
Mike Aquino – kitara
Bob Lizik – bas kitara
Christian Cullen – klaviature in orkestracije

Družabna omrežja:
https://www.facebook.com/PrideOfLionsBand/
https://www.facebook.com/officialjimpeterik
https://www.instagram.com/jimpeterikrocks/
http://aprideoflions.com/


Pride Of Lions – “Dream Higher” (Frontiers Music Srl., 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki