Pride Of Lions predstavljajo “Lion Heart” besedilni video!

FRONTIERS MUSIC SRL. 2020
0 48

Pride Of Lions, ameriška west-coast AOR formacija, ki jo zastopata izkušeni komponist, aranžer, producent in multi-instrumentalist Jim Peterik (Survivor, The Ides Of March) in vrhunski vokalist Toby Hitchcock, predstavlja novi single in video za skladbo Lion Heart”, ki ji lahko prisluhnete spodaj.

“Lion Heart” se bo nahajala na prihajajočem novem studijskem albumu zasedbe Pride Of Lions z naslovom “Lion Heart”, ki bo izšel 9. 10. 2020 pri italijanski založbi Frontiers Music Srl.

Sredi letošnjega avgusta sta Jim Peterik in Toby Hitchcock že predstavila prvi video in single, in sicer za skladbo “Carry Me Back”, ki ji lahko prav tako prisluhnete spodaj.

Ob avtorstvu nepozabnih hitov “Eye Of A Tiger” ali/in “Burning Heart”, ki zaznamujeta Rockyjeve filme, predstavlja Jim Peterik danes velik kos ameriškega izročila AOR/west-coast rockovske zapuščine.  Če smo iskreni, bi mu bilo treba postaviti spomenik, tako pomemben je njegov doprinos, ko je še v pionirskih časih s svojimi idejami in neverjetnim, v zibelko položenim občutkom za oblikovanje pečatnih kompozicij pripomogel k sooblikovanju žanra.

Jim Peterik je s svojim idejami in talentom pomagal h komercialnemu preboju zasedbe 38 Special, za vedno bo njegovo ime asociiralo na zlate čase nepozabnih Survivor, nenehno pa tudi piše odlično novo glasbo za Pride Of Lions. Svoje komponistične rešitve in ideje je prispeval za velika imena v svetu rocka, kot so med drugim: Lynyrd Skynyrd, REO Speedwagon, Cheap Trick, The Beach Boys, Sammy Hagar. Že leta ’70 je prispeval veliki hit svoje prve zasedbe The Ides Of March (Vehicle).

Seznam skladb na albumu “Lion Heart” je sledeč:
1.    Lion Heart
2.    We Play For Free
3.    Heart Of The Warrior
4.    Carry Me Back
5.    Sleeping With A Memory
6.    Good Thing Gone
7.    Unfinished Heart
8.    Give It Away
9.    Flagship
10.    Rock & Roll Boomtown
11.    You’re Not A Prisoner
12.    Now

Zasedba:
Toby Hitchcock – vokal
Jim Peterik – vokal, spremljevalni vokal, klaviature, akustična in električna kitara, tolkala
Ed Breckenfeld – bobni, tolkala
Klem Hayes – bas kitara
Mike Aquino – solo in ritem kitara
Colin Peterik – bobni na skladbi št. 1
Kevin Campbell – bas kitara na skladbi št. 1
Christian Mathew Cullen – sintetizatorji, programiranje


Pride Of Lions (Jim Peterik & Toby Hitchcock) – “Lion Heart” (uradni besedilni video)
Pride Of Lions (Jim Peterik & Toby Hitchcock) – “Carry Me Back” (uradni video)
Pride of Lions – “Lion Heart” (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki