Rob Moratti (ex-Saga, ex-Final Frontier) stopa pod okrilje založbe Frontiers Music Srl.!

Rob Moratti 2020 (press/promo)
0 101

Rob Moratti, vrhunski kanadski vokalist, znan po sodelovanju pri kanadskih art rock ikonah Saga in AOR senzaciji Final Frontier, je sklenil pogodbo za italijansko založbo Frontiers Music Srl., pri kateri bo izdal svoj naslednji studijski album.

Moratti, ki se ga nemara nekateri spominjate potem, ko je za krajši čas vskočil v čevlje originalnega pevca skupne Saga, Michaela Sadlerja ter posnel z legendarno skupino album “Human Condition (2009), slovi po unikatnem in originalnem vokalu, s katerim dosega izjemen vokalni rang.

Moratti je v karieri izdal že štiri vrhunske samostojne studijske albume, ki združujejo melodičnega rocka in AOR glasbe obenem pa skladbe rade koketirajo občasno tudi z elementi progresivnega rocka. ekstremnih višinah.

Na petem studijskem albumu, ki bo izšel torej pri založbi Frontiers Music Srl., bo Robu delala v studiu znova družbo zavidljiva ekipa vrhunskih in svetovno priznanih glasbenikov. Za solaže bo skrbel Joel Hoekstra (Whitesnake, ex-Night Ranger), base bo odigral kralj fretless basa Tony Franklin, za bobnarja je Rob izbral Felixa Borga, ki se je vpisal na album tudi, kot soavtor nekaterih skladb, medtem ko je za klaviature poskrbel Fredrik Bergh (Bloodbound, ex-Street Talk). Poleg Bergha in Boerga, sta svoje avtorske veščine pri skladanju materiala prispevala še: Ulrick Lönnqvist in Pete Alpenborg. Slednji je prispeval tudi igranje ritem kitare in klaviatur.

Moratti je pričel svojo profesionalno kariero v začetku devetdesetih, kot glavni vokalist in temeljni komponist svoje zasedbe Moratti. S skupino je opozoril nase na Japonskem in v Evropi, leta 2002, pa je ustanovil Final Frontier, s katero je izdal štiri odlične melodično metalske albume, vidno navdahnjene nad elementi AOR glasbe.

Pevčevi talenti nso ostali neopaženi niti v taboru legendarne multi-platinaste, progresivnorockovske in artrockovske formacije iz Kanade Saga, ki so ga leta 2008 sprejeli v svoje vrste. Kot del postave je s skupino izdal album “Human Condition”, ki je izšel leta 2009, pri nemški založbi Insideout Music, temu pa je sledila tudi koncertna turneja (v Evropi so odpirali koncertne večere pred Saga, britanski art rockerji It Bites).

Rob je v preteklosti sodelval z mnogimi vrhunskimi glasbeniki, vštevši imena, kot mdr.: Joel Hoekstra (Whitesnake, TSO, ex-Night Ranger), Reb Beach (Whitesnake. Winger), Tony Franklin (ex- Blue Murder, The Firm), Brian Doerner (Saga), Ian Crichton (Saga) in Steve Augeri (ex-Journey).

V prihodnjih mesecih in tednih bo znanih več podrobnosti o Morattijevem novem albumu.

Več o Robu Morattiju:
https://www.robmoratti.net
https://www.facebook.com/rob.moratti
https://www.instagram.com/rob_moratti
https://www.twitter.com/RobMoratti
https://www.youtube.com/channel/UCCbVrew2ME3BR–6eRUkChw

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki