Robert Fripp bo izdal “Exposures” – masivni zaboj dvaintridesetih zgoščenk!

DGM/Panegyric
0 72

Robert Fripp, vsem dobro znani glasbeni ekscentrik, sicer pa neuničljivi vodja progresivnorockovskih legend King Crimson, napoveduje orjaški zaboj s kar 32. zgoščenkami, ki bodo obsegale njegova izbrana dela, ki jih je Fripp kot samostojni izvajalec, izdal med letoma 1977 in 1983.

Izid zaboja “Exposures” je napovedan za 27. 5. 2022, pri založbi DGM/Panegyric, v njem pa bo 24. CD-jev, štirje DVD-ji ni štirje Blu-ray-i (dva Blu-ray diska vsebujeta le avdio posnetke). Gre za deveti tovrstni zaboj v seriji King Crimson/Robert Fripp materiala, ki se nanašajo na ero delovanja med letoma 1969 in 2008,  prav “Exposures” pa je doslej najbolj obsežen in založen z materialom.

Zaboj “Exposures” vsebuje popolno zbirko del Roberta Frippa, ki je nastalo med letoma 1977 in 1983. Obsega ta koncertne posnetke, kot studijska dela. Pne se od prvih studijskih posnetkov obdobja snemanja albuma “Exposure”, vse buje tudi material iz obdobja The League Of Gentleman ter zaključne Frippertronics koncerte.

Vsebuje nov miks Stevena Wilsona Frippovega samostojnega prvenca Exposure, v dveh različnih verzijah, nadalje albuma, “Under Heavy Manners” (1980), The League of Gentlemen studijske posnetke in številne neizdane studijske posnetke, ki so bili iz albumov izvzeti. Obdelani v različnih zvočnih tehnikah ( Dolby Atmos, DTS- HD 5.1 Surround in 24/96 hi-res stereo avdio na Blu-Ray diskih št. 1. in 4. Material vsebuje tudi mikse Davida Singletona albumov “God Save The Queen” (1980), “Let The Power Fall” (1981) in “Washington Square Church” Frippertronics album.

Na dveh Blu-ray diskih bo vključeno preko 68 minut glasbe. Gre za kompletni Frippertronics DGM arhiv.

Trije DVD-ji bodo vsebovali glaven studijske albuma Roberta Frippa obdelanih v različnih zvočnih tehnikah Davida Singletona in Stevena Wilsona, pa tudi verzije z najbolj zgodnjih master trakov ter kopico studijskih in koncertnih posnetkov, ki doslej še niso bili izdani.

“Exposures” bo krasil dvanajst-inčni zaboj, z bogatim spremnim esejem, kupom fotografij iz ere 1977-1983 ter kup spominkov vključno z plakati, vstopnicami, promocijskim gradivom itn…

Ob tem bo “Washington Square Church” izdan 29. 4. 2022, kot samostojni dvojni 200gramski vinil ter kot CD/DVD (DVD vsebuje le zvočne posnetke), prav tako pa bo od 27. 5. 2022 dalje na voljo album “Exposure” v novi zvočni preobleki oziroma novim naslovom “Exposure – Fourth Edition (Steven Wilson mix)”, ki bo prav tako izšel kot ločen, dvojni 200 gramski vinil, oziroma ločen CD/DVD (DVD vsebuje le zvočne posnetke).

“Exposures” lahko že prednaročite.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki