RUSHfest predstavlja kompilacijo “Tribute – Songs For Neil Vol. 1”

0 80

RUShfest – kot namiguje ime samo, gre za posvetitveni Rush festival, ki poteka vsako leto na Škotskem – bo izdal dobrodelni album, posvečen skupini Rush. Za oblikovanje naslovnice te kompilacije pa so organizatorji festivala pridobili kar Hugha Symea, ki je sicer znan po oblikovanju naslovnic albumov skupine Rush.

Kompilacija z naslovom “Tribute – Songs For Neil Vol. 1” bo izšla 12. 9. 2020, kar bi sovpadalo z dnem, ko bi pokojni Rush bobnar, Neil Peart, praznoval svoj rojstni dan. Ves dobiček od prodaje tega albuma bo namenjen dobrodelnima fundacijama, ki se borita proti raku, Cancer Support  Scotland (Velika Britanija) in Glioblastoma Foundation Neil Peart Research Award (ZDA).

Na kompilaciji bo zbranih 12 priredb Rush izvirnikov, vključno s skladbo Subdivisions, ki jo je v svoji obdelavi prispeval kanadski kantavtor Jacob Moon (spodaj je na voljo video), in The Garden, v režiji brazilskega progresivnorockovskega dua Fleesh. Preostale skladbe so prispevale različne “tribute to” Rush zasedbe, ki delujejo na planetu, vključno s Škoti The Macallan Project, Italijani La Villa Strangiato, Kanadčani New World Men in Angleži Far & Near (spodaj je celoten seznam skladb, vključenih na kompilacijo).

V letošnjem letu so morali RUSHfest, ki poteka od leta 2014 dalje, zaradi pandemije izpeljati po vzoru resničnostnega šova, a je dogodek, izpeljan sredi junija, kljub vsemu požel velik uspeh, saj so organizatorji v dobrodelne namene zbrali 8,500£.

Organizatorji za prihodnje leto napovedujejo ponovni RUSHfest, ki se bo zgodil v maju 2021, posebni gostje pa bodo tudi “VIP-jevci” Jacob Moon, Terry Brown in Hugh Syme. Drugi del kompilacije bo izšel v marcu prihodnjega leta.

“Tribute – Songs For Neil Vol. 1” lahko že prednaročite.

“Tribute – Songs For Neil Vol. 1” – Various Artists
1. Far Cry – The Macallan Project
2. Subdivsions – Jacob Moon
3. The Trees – New World Men
4. The Garden – Fleesh
5. Afterimage – Moving Pictures
6. Cinderella Man – Lotus Land
7. The Pass – The Rush Tribute Project
8. Nobody’s Hero – 3 Snow Dogs
9. Marathon (Live) – La Villa Strangiato
10. Losing It – Clockwork Angels
11. Vital Signs – The Rushians
12. Between The Wheels (live) – Bravado
13. Closer To The Dave – David King
14. Time Stand Still – Far & Near


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki