ScreaMachine predstavljajo video in single “Wisdom of the Ages”

FRONTIERS MUSIC SRL. 2021
0 41

ScreaMachine so nova heavy metalska formacija iz Rima, ki je sklenila pogodbo z italijansko založbo Frontiers Music Srl., pri kateri je 9. 4. 2021 izšel istoimenski studijski prvenec.

Vsled promocijskih aktivnosti, je skupina že v začetku letošnjega februarja predstavila prvi single in video za skladbo Demondome. Sedaj sta na voljo video in sngle tudi za skladbo Wisdom of Ages. Oba videa lahko preverite spodaj.

Ne glede na kratek staž delovanja, sestavljajo ScreaMachine izkušeni glasbeniki, ki imajo za seboj konkretno koncertno in diskografsko kilometrino, saj so v devetdesetih delovali znotraj zasedb Stormlord, Kaledon in Lunarsea. Te so si na tleh Italije zagotovile spoštovanje in konkretno bazo glasbenih privržencev.

ScreaMachine se navdihujejo nad titani metala, kot mdr. Judas Priest, Metallica, Iced Earth, Savatage in Accept. Čeprav sega navdih v osemdeseta leta heavy metala, pa skupina ne živi v preteklosti. Ker želi iz sebe iztisniti kar največ zvočne agresije, se ne brani modernih produkcijskih prijemov, s katerimi križa svojo pripadnost tradicionalni šoli heavy metala.

Idejni vodja skupine je basist Francesco Bucci, ki je znan po svojem udejstvovanju v zasedbi Stormlord), kvintet pa s svojo združitvijo napoveduje enega najtrših heavy metalskih prvencev za letošnje leto.

ScreaMachine so za prvenec pridobili tudi sodelovanje glasbenih gostov. Prvi med njimi je kralj fretless tehnike igranja bas kitare Steve Di Giorgio (Testament, Death, Iced Earth, Spirits Of Fire, Sadus, …), drugi nemški pa vokalist Herbie Langhans (Firewind, Avantasia, Sonic Haven), ki prispevata svoje usluge v epski himni “Wisdom Of The Ages”. Na albumu sodelujejo tudi: Simone Mularoni (DGM), Massimiliano Pagliuso (Novembre, Oceana), Andrea Angelini (Stormlord) in Francesco Mattei (Noveria).

Seznam skladb na albumu “ScreaMachine” se glasi:
1. Demondome
2. The Metal Monster
3. The Human God
4. Darksteel
5. Mistress Of Disaster
6. 52Hz
7. Wisdom Of The Ages
8. Silver Fever
9. Dancing With Shadows
10. Scream Machine

Zasedba:
Valerio “The Brave” Caricchio – vokal
Francesco Bucci – bas kitara
Alex Mele  –  kitara
Paolo Campitelli  –  kitara
Alfonso “Fo” Corace –  bobni

Uradna spletna stran: https://www.screamachineband.com 
Facebook: https://www.facebook.com/screamachineofficial
Instagram: https://www.instagram.com/screamachineofficial
Youtube: https://bit.ly/screaMachine


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki