Skupina Belin z albumom “Ciganka”

Založba Celinka 2024
0 73

Z velikim veseljem vam sporočamo, da danes izhaja album Ciganka skupine Belin. Ta album prinaša svežo mešanico žanrov, ki jih skupina strastno raziskuje.

Album Ciganka poboža dušo in zaneti iskre. Prinaša globoka čustvena potovanja, strast zlitja slovanske, balkanske in romske kulture. Besedila večine tradicionalnih romskih pesmi je pevka Neža Drobnič Bogataj priredila in prevedla v slovenski jezik. Album je posnet v živo na koncertu v Salonu za Eno glasbo v Ljubljani, zato je čutiti spontanost, presenečenja in živahna srečanja glasbenikov in občinstva. Besedila opevajo tematike ljubezni, hrepenenja in radosti do življenja.

Neža Drobnič Bogataj, ki je srce skupine, je diplomirana glasbenica, ki že več let navdušuje na slovenski glasbeni sceni. S svojim močnim vokalom in karizmatično prisotnostjo je bila del priljubljene skupine Katrinas, sodelovala je v izjemnem projektu z Big bandom RTV Slovenija in obogatila slovensko glasbeno sceno skozi številna sodelovanja z uveljavljenimi glasbeniki in skupinami. Izpostavimo duet Vesolje, v katerem jo slišimo zapeti skupaj z Bojanom Cvjetićaninom in je naslovna pesem glasbe za mladinski film Vesolje med nami. V albumu Ciganka izkazuje svojo vsestranskost s pesmimi, ki se spogledujejo z ljudskimi motivi, prepletenimi z modernimi glasbenimi elementi. Njena strast do glasbe in neprestano raziskovanje novih zvokov odmeva skozi vsak akord in besedo, ki jih slišite na tem albumu.

Belin so:
glas – Neža Drobnič Bogataj
violina – Klemen Bračko
kitara – Matic Smolnikar
kontrabas – Vanja Dizdarević
tolkala, bobni – Matej Javoršek

Miks: Janez Križaj
Master: Janez Križaj
Grafična podoba: Jurij Oven
Izdala Celinka.si CEL CD 175

Možni stranski učinki poslušanja so solze, smeh, petje in ples.

Album je dosegljiv na digitalnih platformah!
Uradni YouTube profil!


Belin – “Ciganka” (Založba Celinka, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki