The Hu predstavljajo dokumentarni film ” The Road To The Gereg”

0 78

The Hu, največja mongolska rock senzacija, je izdala dokumentarni film o svoji dosedanji glasbeni poti. Film se imenuje The Hu: The Road To The Gereg, The Hu pa so ga premierno zavrteli že včeraj na svojem You Tube kanalu.

Dokumentarni film je del posebne, razširjene izdaje albuma The Gereg, ki je izšla včeraj 10. 7. 2020. Naj namignemo, da je album ob ponovni izdaji brez posebnih naporov znova odstrelilo v sam vrh iTunesove Rock Album lestvice, pri čemer je “The Gereg” pustili med drugim za seboj tudi sveže izdani novi studijski album globalno čislane kantavtorske ikone, legendarnega Boba Dylana.

Na razširjeni in ponovni izdaji albuma The Gereg so The Hu, poleg omenjenega filma, vključili še posebno akustično verzijo skladb: Shoog Shoog, Yuve Yuve Yu in Shireg Shireg, kot tudi vse tri izdane single na katerih gostujejo: Danny Case (Yuve Yuve Yu), Jacoby Shaddix (Wolf Totem) in Lzzy Hale (Song Of Women).

Originalna verzija albuma se je od dneva izida v lanskem letu, pa do danes prodala že v več kot 130.000 kopijah po celem svetu.

The Hu so pretekli teden nastopili na sklepnem koncertu svoje razprodane svetovne turneje, in sicer na domačem prizorišču White Rock Centre, sredi glavnega mongolskega mesta Ulaanbaatar, izkupiček prodanih vstopnic pa je bil namenjen pomoči v boju proti Covid-19 koronavirusu. Zbrali so 53 milijonov mongolskih tugrikov (to je približno 19.000 ameriških dolarjev). Koncert si je bilo moč ogledati tudi na straneh Facebook in YouTube, samo njuni uporabniki so zbrali 5.000 ameriških dolarjev, pri čemer pa denar na račune še vedno priteka.

Termin “Hu” izhaja iz tradicionalnega mongolskega poimenovanja za ljudsko bitje. Od tod tudi oznaka sloga, ki ga goji skupina in je imenovan “Hunnu Rock”. Navdih namreč črpa iz časov starega mongolskega imperija “The Hunnu”, ki je na zahodu bolje znan kot hunski imperij.

Glasba skupine The Hu je močno prežeta s starodavno mongolsko kulturo, kar se odraža tudi v uporabi bojnih vzklikov in pisanju poezije, kar je integralni del njenega artizma.

The Hu so bili ustanovljeni leta 2016 v glavnem mestu Mongolije Ulaanbaatar. Skupino so ustanovili njen producent Dashka in štirje člani: Gala, Jaya, Temka in Enkush.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki