V 56. letu starosti je umrl nekdanji Skid Row pevec Johnny Solinger

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
4 236

Johnny Solinger, ki je med letoma 1999 in 2015 pel pri ameriških glam metalskih legendah Skid Row, je včeraj 26. 6. 2021, preminil v 56. letu starosti. Vzrok njegove smrti je odpoved jeter.

Johnny Solinger, s polnim imenom John Preston Solinger, rojen 7. 8. 1965, je najbolj znan po svojem članstvu pri Skid Row, s katerimi je posnel albuma “Thickskin” (2003) in “Revolutions Per Minute” (2006), kot tudi vse tri dele EP-ja “United World Rebellion”. Po njegovem odhodu ga je pri Skid Row nasledil južnoafriški vokalist ZP Theart, ki je pred tem pel pri Dragonforce.

Solinger se je še kot mlad poba z družino preselil v Dallas, kjer je kmalu pokazal zanimanje za rock glasbo, pa tudi za country. Leta 1990 je v Dallasu ustanovil lokalno hard rock zasedbo Solinger s katero je posnel albume “Solinger”, “Solinger II”, “Chain Link Fence” in “Solinger Live”. Vse albume je skupina izdala v samozaložbi.

Leta 2008 se je Solinger preizkusil tudi v vlogi samostojnega izvajalca in pričel snemati albume, ki so vsebovali country glasbo, pa tudi hard rock. Eno izmed skladb z naslovom You Lie, je posnel tudi v družbi članov skupine Skid Row.

Na medmrežju je stekla  GoFundMe kampanja zbiranja denarja za kritje stroškov Johnnyjevega zdravljenja.

Na fotografiji: Johnny Solinger med nastopom Skid Row 1. 12. 2013 v italijanskem Vidmu (prizorišče Pala Cus) – RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ.


4 Comments
 1. Matija says

  RIP. Sicer ne poznam albumov, na katerih je pel, sem ga pa imel priložnost videti na koncertu Skid Row pred skoraj dvema desetletjema na Dunaju.

  Sem pa zgrožen nad objavami, ki si jih je ob pevčevi smrti privoščil Sebastian Bach na družabnih omrežjih. Da se mu zdi potrebno opominjati, da Solinger no zamenjak nueva, ampak enega drugega pevca.

  Seveda je deloma res, da Skid Row živijo na stari slavi, ampak zdi se, da to še veliko bolj velja za Bacha. Tudi njega sem imel priložnost videti v živo in ne modem reči, da bi me kaj posebej navdušil, sploh, ker se je tudi na svojem nastopu ukvarjal z zamerami do svojega nekdanjega banda.

 2. Poba says

  Bach je propalica, samo pobere se naj in nekam skrije. Tam 2014, 2015 sem ga gledal na BYH festivalu, samo pizdenje na tehnike in neverjetno slabo prepevanje v bednih 40 minutah… tip je ‘full ow shit’, da ne omenjam kako težko gledam dvojni biografski DVD od Rush Different Stages, ko je ta tip notri v tem DVD-ju med debatniki, kjer naklada kako mu Rush muska pomeni celo vesolje in bla bla, ma tip je res.. kaj nej rečem. Zmanjka besed. Izhlapel, komplet skisan,… Skid Row so tudi s Solingerjem posnel povsem kredibilno novo glasbo. Povsem cool albume in tiste tri EP-je. NE preseneča me, da nočjo Bacha več nazaj medse sprejet. Bojda je tip že parkrat namignu, da se je pripravljen v bend vrnit. 😀

  1. Matija says

   Hm, če praviš, da so v redu plate, pa bom res moral pobrskat po Youtubu. Same je bil že Subhuman Race veliko razočaranje, tako, da sem se takrat nehal zanimat zanje. Sicer pa sta mi bila prva albuma špica, sploh drugi mi je še posebej všeč zaradi agresivnosti in heavy produkcije.

 3. Poba says

  Sploh Revolutions Per Minute 😀

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki