Machine Head z novim singlom

0 73

Ameriška zasedba Machine Head je izdala digitalni singel “Civil Unrest”, ki vsebuje dve novi skladbi.

Na “Civil Unrest” sta skladbi “Stop The Bleeding”, na kateri gostuje Jesse Leach, pevec zasedbe Killswitch Engage, in “Bulletproof”. Skladbi sta nastali kot odziv na odmevne umore Georgea Floyda in Ahmauda Arberyja. “Stop The Bleeding” lahko poslušate spodaj. Singel lahko tudi kupite digitalno preko sledeče povezave: https://nblast.de/MHCivilUnrest

Video za “Stop The Bleeding” je posnel in montiral Mike Sloat, snemanje je potekala na ulicah Oaklanda v Kaliforniji in Kingstona v New Yorku, kjer je pomagal snemalec David Brodsky.

Vodja zasedbe Robb Flynn je svoji izjavi povedal, da je besedilo napisal v sredo, 27. maja 2020, na dan, ko so štirje policisti ubili Georgea Floyda. Po temu so sledili protesti po celi ZDA. Flynn se je ravno takrat vozil do Oaklanda mimo demonstracij in v jezi zapisal vse, kar je čutil po videnju vsega. V nekaj urah je bilo vse zajeto v eni skladbi.

Vokale je Flynn posnel za skladbo “Stop The Bleeding”, ki je bila posneta decembra 2018 skupaj z basistom Jaredom MacEachearnom in bobnarjem Carlosom Cruzom (Warbringer). Kot naknadno pa je Flynn k sodelovanju povabil še vokalista Jesseja Leacha (Killswitch Engage).

Flynn je bil v kontaktu z Leachom okoli 6 mescev, ker je imela sama skladba nekaj podobnosti s Killswitch Engage. Urniki obeh glasbenikov se niso uskladili do same izolacije zaradi koronavirusa, ko se je končno le našel čas za snemanje. Po tem, kar se je zgodilu Georgeu Floydu, je Flynn poslal besedilo Leach, ki je bil takoj pripravljen peti. Leach je za Flynna nekdo, ki je pionir in je v mnogih smerih spremenil obraz metal scene. Njegovo sodelovanje je po mnenju Flynna naredilo skladbo ekstremno močno, kar mu je v čast.

Jesse Leach je v svoji izjavi povedal, da mu je v čast bilo sodelovati na skladbi. Ne le, da gre za vplivne Machine Head, temveč je tudi pomembno samo sporočilo, ki se mora slišati in širiti. Težave v zvezi zlorabo moči in rasizma so neskončne. S tem upa, da bo skladba pomagala zbuditi še več ljudi. Leach meni, da metalska skupnost mora spregovoriti o družbenih težavah in pomagati pri zavedanju, še posebej v teh kritičnih časih. To navaja kot razlog, da glasbeniki morajo spodbujati in diskutirati o teh težavah. “Preko glasbe lahko naredimo spremembo in lahko ustavimo krvavitev”, je povedal Leach.

Machine Head bodo del nakupov tudi namenil za dobrodelne namene, in sicer organizaciji Grassroots Law. Več o tem pa si lahko preberete s klikom na povezavo:  http://grassrootslaw.org

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki