Robby Krieger predstavlja novi video za skladbo “The Hitch”

Jill Jarrett
0 79

Robby Krieger, znameniti The Doors kitarist, predstavlja video za skladbo The Hitch. Gre za živo izvedbo, video pa lahko predvajate spodaj.

“The Hitch” se sicer nahaja na novem studijskem albumu Kriegerja z naslovom “The Ritual Begins At Sundown”, ki je izšel 14. 8. 2020 pri založbi The Players Club. Gre za hčerinsko založbo založbe Mascot Label Group.

Saj veste še kako je šla zgodba o The Doors? Veljajo za eno najbolj vplivnih rock’n’roll zasedb našega časa in vrli Robby Krieger je svojim komponističnim talentom odgovoren za nastanek zimzelenih hitov skupine na čelu z “Light My Fire”, “Love Me Two Times”, “Touch Me” in “Love Her Madly”.

Krieger se je tako po desetih letih vrnil s svojim skupno devetm samostojnim studijskim albumom, odkar je leta 2010 izšel z Grammyjem nominirani “Singularity”. Tudi za novi album je prispeval ko-producentske usluge Arthur Barrow, ki je skozi sedemdeseta in osemdeseta sodelval s Frankom Zappo, kot tudi z sledečimi imeni: Giorgio Moroder, Joe Cocker, Diana Ross in Janet Jackson. Prav tako je sodeloval pri glasbeni podlagi za filma “Top Gun” in “Scarface”. Na Kriegerjevm albumu so sodelovali tudi drugi glasbeniki, ki so povezani s Frankom Zappo in sicer Jock Ellis (pozavna), Sal Marquez (trobenta) in Tommy Mars (klaviture), kot tudi AeB Bryne (flavta), Vince Denim (saksofon), Chuck Manning (saksofon), Joel Wackerman (bobni) in Joel Taylor (bobni).

“The Ritual Begins At Sundown” je album z desetimi skladbami, ki so bile posnete v domačem studiu Robbyja Kriegerja imenovanem Horse Latitudes, v Los Angelesu. Na albumu je devet avtorskih stvaritev in priredba skladbe Chunga’s Revenge, ki pripada v izvirniku Franku Zappi.

Seznam skladb na albumu “The Ritual Begins At Sundown” se glasi:
01. What Was That?
02. Slide Home
03. The Drift
04. Chunga’s Revenge
05. Hot Head
06. Yes, The River Knows
07. The Hitch
08. Dr. Noir
09. Bianca’s Dream
10. Screen Junkies


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki