Alex Lifeson (Rush) in Epiphone predstavljajo nov skupni model električne kitare!

ALEX LIFESON 2021
0 81

Alex Lifeson, legendarni kitarist ikonskih progresivnih rockerjev iz kanadskega Toronta Rush in podjetje Epiphone, predstavljata novo električno kitaro modela ‘Alex Lifeson Epiphone Les Paul Standard Axcess’. Ta model so ustvarili Lifeson in izdelovalci kitar podjetja Epiphone v Nashvilleu (zvezna ameriška država Tennessee).

‘Alex Lifeson Epiphone Les Paul Standard Axcess’ je odslej dostopna po celem svetu.

Tesno in detajlno sodelovanje med Alexom ter podjetjema Gibson in Epiphone, je potisnilo meje klasičnega Les Paula do ekskluzivne stvaritve ‘Alex Lifeson Les Paul Standard Axcess’. Kitara vsebuje par Epiphoneovih magnetov – Pro Bucker 3 (povezovalni magnet) in keramični Pro (vratni) magnet. Prav tako vsebuje možnost delitve tuljave preko “potisni-povleci” kontrolnikov za glasnost, kot tudi ‘Graph Tech Ghost Floyd Rose’ sistem. Kombinacija teh elementov daje kitaristu možnost izkoriščanja tradicionalnih magnetnih ‘humbucker’ tonov, kot tudi realistično zvenečih Ghost tonov pri rabi akustike. Tak instrument zagotavlja še več opcij izvabljanja zvokovne prožnosti, saj lahko obogatite zvočno plastovitost tako, da kombinirate akustične in magnetne zvoke, vse to pa lahko naknadno usmerjate dalje, bodisi skozi tradicionalni ‘mono’ vtičnik, ali pa uporabite dvojni kabel, kjer pride do ločitve magnetnih in piezoelektričnih izhodov.

“Epiphone Alex Lifeson Axcess model bazira na mojem Gibson Les Paul Axcess modelu in ima povsem enake atribute in karakteristike, ki sem si jih že od nekdaj močno želel in smo jih originalno razvili oziroma dizajnirali”, pravi Lifeson in dodaja: “Izgled, zvok, igralnost in namenskost – vse je tam, na razpolago različnim stopnjam obvladovanja kitare. Zelo sem ponosen na to kitaro.”

Da pa to zadnje sodelovanje Lifesona in Epiphone ne bi odšlo kar tako v pozabo, je izid modela kitare ‘Alex Lifeson Epiphone Les Paul Standard Axcess’, Lifeson pospremil tako, da je izdal tudi dve povsem novi skladbi z naslovoma Kabul Blues in Spy House. Prvi občutek za kaj gre pri obeh skladbah, lahko dobite v spodnjem promocijskem videu, obe pa sta dostopni v celoti ekskluzivno le na Lifesonovi uradni spletni strani AlexLifeson.com. Oba instrumentala sta s strani čislanega kitarista po skoraj desetih letih prvi novi uradni avtorski glasbeni deli.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki