Alien Weaponry predstavljajo naslovni single in video aktualnega albuma “Tangaroa”

foto: Piotr Kwasnik 2021
0 33

Alien Weaponry, vroči novozelandski thrash metalci iz mesta Waipu, ki so v lanskem letu izdali svoj drugi studijski album “Tangaroa”, (17. 9. 2021, založba Napalm Records), predstavljajo naslovni single in video. Preverite ga lahko spodaj.

Alien Waponry, skupina, ki sta jo leta 2010 ustanovila v Aucklandu brata Henry in Lewis de Jong, so že s studijskim prvencem Tū leta 2018, dvignili v globalnem oziru veliko prahu. Na njem so se predstavili kot posrečena kombinacija elementov thrash in groove metala, kar spremljajo besedila s poezijo v staroselskem jeziku Maorov (‘te reo Māori’), ki je pritegnila trume glasbenih privržencev in medijskih podpornikov po svetu. V letu 2018 izdani single za skladbo Kai Tangata, je do tega dne na You Tube kanalu presegel preko 10 milijonov predvajanj, na radijski frekvenci SiriusXM Liquid Metal pa zdržal na tamkajšnji lestvici ‘ducat hudičevih’ (“Devil’s Dozen”) vzdržal celih 13 tednov.

Tudi večina novega albuma “Tangaroa” je posvečena zgodovinskim povestim ter kulturni zapuščini maorskega ljudstva. Skupina je na novem albumu v aranžiranje integrirala tudi rabo tradicionalnih maorskih instrumentov ‘taonga puoro’.

“Tangaroa” se v svojih sporočilih ukvarja s tegobami osebne narave, dotika pa se tudi najbolj perečih tem okoljevarstvene problematike. To izkazuje kolosalni prvi single Tangaroa, ki ga spremlja tudi video, ta pa se naslanja na problematiki klimatskih sprememb in ilegalnega ribolova (krivolova).

Album “Tangaroa” bo dostopen v več različnih formatih in ga lahko naročite.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki