Arjen Lucassen’s Supersonic Revolution predstavljajo single in video “They Took us by Storm”

Arjen Lucassen’s Supersonic Revolution 2023 (press/promo)
0 22

Arjen Lucassen’s Supersonic Revolution so studijski prvenec “Golden Age Of Music” izdali 19. 5. 2023, pri založbi Music Theories Recording/Mascot Label Group.

Spodaj lahko preverite četrti single (in video) za skladbo albuma They Took us by Storm. Skupina je pred časom napovedala novi album s prvim singlom skladbo SR Prelude/The Glamattack, ki mu je v marcu 2023 sledil single The Rise Of The Starman, potem pa v aprilu izdala še naslovni single.

Supersonic Revolution je torej zasedba, ki stoji za zgoraj omenjenim albumom “Golden Age Of Music”. Gre za kvintet, ki ga zastopajo sledeči možje: Arjen na bas kitari, njegov dolgoletni Star One/Ayreon klaviaturist Joost van den Broek, kitarist Timo Somers, bobnar Koen Herfst in vokalist Jaycee.

Zgodba o projektu se je začela povsem nenadejano, ko je Arjen prejel prošnjo, da pripravi priredbo za kompilacijsko zgoščenko nemške glasbene revije Eclipsed. Arjen pravi: “Vprašali so me, če imam na zalogi kakšno od priredb, pa sem jih odgovoril, da nimam, vendar pa da jo za njih z veseljem posnamem. Poslali so mi seznam skupin, za katere so bili zainteresirani, glede priredb, med njimi pa se je nahajala tudi skladba skupine ZZ Top ‘I Heard It On the X’, ki mi je zelo všeč. Javil sem jim, da jo lahko posnamem, potem pa so vrnil odgovorili, da mora biti pripravljena v enem tednu … “

Arjen pravi v zvezi s singlom The Glamattack sledeče: “Ta skladba ‘The Glamattack’ pripoveduje o vzponu glam rocka v zgodnjih sedemdesetih, ki so ga takrat pričeli popularizirati mdr. izvajalci, kot T Rex, Sweet, Alice Cooper in David Bowie. Ko se ozrem v tisti čas, sem želel biti eden takšnih izvajalcev. Spominjam se celo kako sem ukradel mami lasuljo in prepeval v zobno ščetko pred ogledalom. Silno mi je bila všeč teatralnost in izzivalni izgled takratne bleščavosti skupin. Bili so več, kot le glasba.”

Končni rezultat studijskega prvenca je enajst težkih rock skladb polnih visoko oktanske energije, ki se spogledujejo z ‘grooveom’ Deep Purple sedemdesetih. Arjen dodaja: “To ni tipičen progresivni rock album. To ni Yes ali Genesis. Obenem pa to ni metalski album. Na albumu je ena izmed skladb z naslovom ‘Burn It Down’. Ta popolnoma bazira na ‘Smoke on the Water’, le da je napisana iz perspektive ‘butlja s signalno pištolo’, ki je omenjen v izvirnem besedilu.”

Na albumu se nahajajo kot dodatne skladbe tudi priredbe: Children Of The Revolution (T-Rex), Heard It On The X (ZZ Top), Fantasy (Earth Wind & Fire) in Love Is All (Roger Glover).

Album “Golden Age Of Music” lahko že prednaročite.

Na albumu “Golden Age Of Music” se nahaja seznam sledečih skladb:
1. SR Prelude
2. The Glamattack
3. Golden Age Of Music
4. The Rise Of The Starman
5. Burn It Down
6. Odyssey
7. They Took Us By Storm
8. Golden Boy
9. Holy Holy Ground
10. Fight Of The Century
11. Came To Mock, Stayed To Rock
12. Children Of The Revolution (Bonus Track)
13. Heard It On The X (Bonus Track)
14. Fantasy (Bonus Track)
15. Love Is All (Bonus Track)

#arjenlucassen #supersonicrevolution


Arjen Lucassen’s Supersonic Revolution – “Golden Age Of Music” (Music Theories Recording/Mascot Label Group, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki