Asia predstavljajo novo koncertno verzijo “Heat Of The Moment” zimzelena!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 68

Asia, super rock skupina osemdesetih, predstavlja novo koncertno verzijo svojega orjaškega hita iz leta 1982 za skladbo Heat Of The Monent, ki ga lahko preverite spodaj. Nova koncertna verzija te skladbe izvira iz nastopa na prizorišču Kleinhans Music Hall (Buffalo, New York, ZDA), z dne 3. 5. 1982. Gre za eno prvih izvedb te skladbe na tleh severnoameriškega kontinenta s strani skupine, ki se je takrat nahajala na svoji prvi svetovni turneji.

Ta koncertna verzija pripada enemu izmed posnetkov petih koncertnih nastopov, ki bodo vključeni v prihajajoči novi koncertni zaboj skupine z nazivom “The Official Live Bootlegs Volume 1”, v katerem bo deset CD-jev in ki je napovedan za 26. 11. 2021, pri založbi BMG Records.

“Tik preden smo se odpravili v studio da posnamemo prvi Asia album, smo opazili, da nam manjka še ena skladba,” se spominja klaviaturist skupine Geoff Downes, ki je skupaj s pokojnim basistom in pevcem Johnom Wettonom soavtor skladbe Heat Of the Moment in dodaja: “Tako sva z Johnom nekega popoldneva skupaj preganjala čas in prišla na plan z idejo za Heat Of The Moment. On je imel refren, jaz verze in tako sva po delih spravila skladbo skupaj. In srečen sem, da sva jo, saj je postala vodilni single albuma, ki je umestil skupino na mainstream pop in rock lestvic sveta. Težko je reči, ali bi bil album tako uspešen brez te skladbe na njem, vsekakor pa nam je v tistem času na vseh področjih prinesel želeni komercialni preboj in uspeh. Ponosen sem nanjo, saj izkazuje magijo, ki se je v hipu razvila med Johnom in menoj, kadar sva skladala skupaj, prav tako pa tudi po 40. letih, ohranja vso svojo relevantnost.”

Nova zbirka koncertne glasbe zaobjema pet koncertov, ki vas popelje skozi kariero originalne postave skupine. Časovno se raztezajo od omenjenega koncerta v kraju Buffalo (maj 1982), ki je bil odigran v sklopu turneje v prid podpori prvencu “Asia”, pa naprej do koncerta v Worcestru (avgust 1983), ko je skupina že promovirala albuma “Alpha” ter vse v leto 2010, ko so Asia nastopili v londonskem prizorišču Shepherd’s Bush Empire.

“The Official Live Bootlegs Volume 1” spremlja naslovnica, ki jo je ustvaril Roger Dean, sicer avtor večine naslovnic albumov skupine, kot tudi knjižica na dvanajstih straneh z redko in neobjavljeno fotogalerijo ter spremno besedo Davea Gallanta.

Zaboj “The Official Live Bootlegs Volume 1” lahko že prednaročite.

Na fotografiji: John Wetton in Geoff Downes (v ozadju) med nastopom Asia 6. 9. 2013, v sklopu Harley Davidson Bikers Week festivala na prizorišču Faak Am See (Bavško jezero) v Avstriji (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki