At the Movies predstavljajo karantenski video za “The Neverending Story”

0 57

Kaj se pripeti, ko si pahnjen v karanteno? Med drugim posvečaš veliko časa gledanju filmov. Tako je Chris Laney, sicer klaviaturist in dodatni kitarist danskih hard rock legend Pretty Maids, pri gledanju svojih najljubših filmov, ki so izšli v osemdesetih letih odkril, kako odlične skladbe so bile uporabljene v njih za glasbeno podlago. Poklical je svojega Pretty Maids kompanjona in bobnarja Allana Sørensena in po debati sta prišla na novo idejo, h kateri sta privabila še nekaj drugih glasbenih tovarišev.

Tako je nastal projekt At the Movies, v katerem sodelujejo člani skupin: Soilwork, Hammerfall, King Diamond, Firesoul, Pretty Maids, The Night Flight Orchestra in Royal Hunt.

Spodaj je na voljo novi karantenski video At the Movies verzije za skladbo The Neverending Story, ki jo v izvirniku izvaja Christopher hamill, vsem dobro znani Limahl (vzdevek je premetanka njegovega priimka), sicer pevec ene najbolj znanih zasedb britanskega vala nove romantike KajaGooGoo. Skladba je bila uporabljena kot del filmske podlage v filmu “The Neverending Story”, ki je izšel leta 1984.

Projekt At the Movies zastopajo sledeči glasbeniki (lahko jih opazite tudi v videu):
Björn Speed Strid (Soliwork, The Night Flight Orchestra) – vokal, spremljevalni vokal
Linnéa Vikström Egg (Therion) – spremljevalni vokal
Chris Laney (Pretty Maids) – kitara, spremljevalni vokal
Allan Sørensen (Pretty Maids) – bobni
Morten Sandager (Firesoul) – klaviature
Pontus Egberg (King Diamond) – bas kitara
Pontus Norgren (HammerFall) – kitara

At the Movies so zelo produktivni v karanteni. Njihova verzija skladbe The Neverending Story, ni prvo takšno dejanje. Doslej so predelali v svoji režiji že kar nekaj izvirnikov in sicer: We Don’t Need Another Hero (Mad Max “Thunderdome”, orig. Tina Turner), Maniac (“Flashdance”, orig. Michael Sembello), No Easy Way Out (“Rocky IV”, Robert Tepper) St. Elmo’s Fire (“Man In Motion”, John Parr), (I’ve Had) the Time of My Life, (“Dirty Dancing”, Bill Medley & Jennifer Warnes), A View To A Kill (“James Bond”, Duran Duran), Wouldn’t It Be Good (“Pretty In Pink”, Danny Hutton Hitters (priredba), komad izvaja v originalu Nik Kershaw).

Uradni At the Movies FaceBook profil!


At the Movies – The Neverending Story (karantenski video)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki