Balance Of Power predstavljajo video in single “One More Time Around The Sun”

Balance Of Power 2024 (press/promo, via Facebook)
0 28

Balance Of Power, kultna britanska power metalska zasedba, ustanovljena leta 1995 v Londonu, se 19. 4. 2024 vrača na sceno z novim studijskim albumom “Fresh From The Abyss”, ki bo izšel pri založbi Massacre Records.

Skupina predstavlja tretji single in video iz albuma za skladbo One More Time Around The Sun, ki ga lahko preverite spodaj. Ob koncu letošnjega januarja so Balance Of Power napovedali novi studijski album s prvim singlom in videom za skladbo Never Be Here Again, ki mu je sledil single Abyss. Videe za vse tri single je produciral in režiral Toby Jepson (Big Bad Films).

“Fresh From The Abyss” bo tako šesti studijski album skupine, s katerim prekinjajo Balance Of Power 21. letni kreativni molk. Leta 2003 je namreč izšel predhodnik “Heathen Machine”, ki ga je leta 2005 zaokrožila kompilacija “Heathenology”, potem pa so se Balance Of Power za več let umaknili s scene.

Bend se je reaktiviral v prenovljeni postavi, glavna sprememba oziroma novost pa je integracija ženskega vokala, ki ga po novem zastopa v kvintetu irska pevka Hazel Jade Rogers (ex-Elevation Falls, ex-Tomorrow Is Lost, ex-Joanovarc). Izmed originalnih in ustanovnih članov skupine vztrajata v njej bobnar Lionel Hicks in basist Tony Richie. Slednji je v začetni eri delovanja skupine oziroma do odhoda originalnega basista Chrisa Dalea (mdr. Bruce Dickinson), pri Balance Of Power opravljal vokalne dolžnosti, potem pa v celoti presedlal na igranje bas kitare. Aktualno postavo reformiranega kvinteta zapolnjujeta še dva novinca in kitarista: Adam Wardle (ex-Throttle) in Chris Young (ex-Elevation Falls).

Album “Fresh From The Abbys” bo dostopen v različnih formatih in ga lahko že prednaročite.

Seznam skladb na albumu “Fresh From The Abyss” se glasi:
1. Last Man Down
2. Never Be Here Again
3. Monster
4. Rage Of Ages
5. Abyss
6. Velocity
7. Deadlands
8. One More Time Around The Sun

Več o Balance Of Power:
https://www.facebook.com/BalanceOfPowerBand


Balance Of Power – “Fresh From The Abbys” (Massacre Records, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki