Big Big Train predstavljajo video in single naslovne skladbe novega albuma “Common Ground”

BIG BIG TRAIN 2020
0 42

Big Big Train – britanska progresivna rock formacija-, predstavljajo novi video in single za naslovno skladbo prihajajočega novega studijskega albuma “Common Ground”, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

Album “Common Ground” bo nasledil lanskoletnega “Grand Tour”, njegov izid pa je napovedan za 30. 7. 2021 pri založbi English Electric Recordings.

Novi album nadaljuje tradicijo predhodnikov. Sporočila so refleksija na krhanje razmerij in relacij med ljudmi, zlasti tistimi, s katerimi smo najbolj zbližani in jih imamo najraje. Vse to je posledica življenja v “lockdownu”, kateremu smo priča že več kot eno leto. Vsekakor pa se skupina z novim albumom pomika hkrati na nove glasbene teritorije, saj razširja aranžiranje, v kar jo vodi navdih sporočil v verzih. Big Big Train naj bi se zgledovali na novem albumu po delih izvajalec, kot so: Elbow, Pete Townshend, Tears For Fears, Elton in XT, vsekakor pa ostajajo hkrati čvrsto zakoreninjeni v tradicijah progresivnega rocka.

Album “Common Ground” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na “Common Ground” se glasi:
1. The Strangest Times
2. All The Love We Can Give
3. Black With Ink
4. Dandelion Clock
5. Headwaters
6. Apollo
7. Common Ground
8. Atlantic Cable
9. Endnotes

Skupina se v drugi polovici letošnjega maja odpravlja na enotedensko turnejo po Veliki Britaniji. Trenutni postavi Big Big Train, ki jo zastopajo basist Greg Spawton, flavtist in pevec David Longdon, bobnar in spremljevalni vokalist Nick D’Virgilio (ex-Spock’s Beard) in kitarist, klaviaturist ter spremljevalni vokalist Rikard Sjöblom, se bodo priključili za te koncerte še: Carly Bryant (kitara, vokal), Dave Foster (kitara), Clare Lindley (violina, vokal) in pet članski pihalni orkester.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki