Bivši Judas Priest kitarist se vrača z novo skupino “KK’s Priest”

0 140

K.K. Downing, nekdanji originalni kitarist in ustanovni član, znamenitih birminghamskih heavy metalskih bibliografov Judas Priest, se je odločil da zažene v pogon novo skupino, ki se bode imenovala KK’s Priest.

Postavo bodo ob K.K. Downingu na kitari zaokrožali še: znameniti “dežurni gasilec požarov” oziroma med letoma 1994 in 2002 nadomestni in bivši Judas Priest vokalist Tim Ripper Owens, nekdanji Judas Priest bobnar Leslie Binks, pa kitarist AJ Mills (Hostile) ter basist Tony Newton (Voodoo Six).

Downing pravi sledeče: “To da sem se odločil nadaljevati kariero z KK’s Priest, ni bilo le neizogbno, pač pa zame nujno, da lahko na odru dostavim vse kar je pričakovano od mene in KK’s Priest.”

“Zavoljo masovnih zahtev in odobravajoče podpore številnih oboževalcev po svetu, sem občutil, da naravnost sem tudi pripadam. Na odru bomo izvajali material klasičnih točk, ki so oblikovale Priest zvok, v družbi novega materiala, kar oboževalci pričakujejo vselej, ko se KK’s Priest odpravijo na koncertna prizorišča sveta.”

Skupina se trenutno ukvarja z delom na materialu, ki bo izšel na debitantski plošči. Datum izida še ni znan, medtem ko skupina sicer načrtuje festivalske nastope in koncertno turnejo. Skupina naj bi na odrih obeleževala 50. let KK-jeve kariere in glasbe Judas Priest.

K.K. Downing je leta 2011 zapustil Judas Priest, v uradni izjavi pa dodal, da se namerava glasbeno upokojiti. No kot kaže, se to nikakor ni zgodilo. Na njegovi poziciji igra od istega leta dalje pri Judas Priest Richie Faulkner.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki