Blue Öyster Cult so izid kompilacije “Ghost Stories” pospremili s singlom “Cherry”!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2023
0 65

Blue Öyster Cult, kultna ameriška rock zasedba in ena bistvenih skupin, ki so vplivale na kasnejši razmah metala, so 12. 4. 2024 in pri italijanski založbi Frontiers Music Srl., izdali album “Ghost Stories”.

Izid nove zbirke so Blue Öyster Cult pospremili z izidom singla Cherry, ki je opremljen tudi z uradnim besedilnim videom (spodaj).

“Ghost Stories” je zbirka osveženih skladb prebranih iz obdobja delovanja skupine, ki obsega letnici 1978 in 2016. Gre za tako imenovane ‘izgubljene skladbe’, ki veljajo med ljubitelji skupine za dolgo pogrešan in iskan glasbeni zaklad. Zbirka bo mdr. vsebovala tudi edino znano koncertno verzijo izvedbe MC5 klasike s strani Blue Öyster Cult skladbe Kick Out The Jams.

Spodaj lahko preverite eno izmed takšnih skladb oziroma singlov Don’t Come Running To Me. Blue Öyster Cult so album “Ghost Stories” napovedali pred časom s singlom So Supernatural, ki pripada avtorstvu nekdanjega člana skupine Joeu Burchardu. Oba singla sta opremljena z glasbenima videoma (spodaj).

Večina skladb je nastala v obdobju delovanja klasične postave zasedbe, ki so jih Eric Bloom in Donald “Buck Dharma” Roeser, oba originalna člana aktualne postave skupine in klaviaturist ter kitarist Richie Castellano, povlekli iz arhivov in jim nadeli ‘svež’ zvočni ‘videz’. Poleg so sodelovali še trije člani iz preteklih časov delovanja Blue Oyster Cult: bobnarja Albert Bouchard in Rick Downey ter Joe Buchard (bas kitara, klaviature, vokal) in Allen Lanier (klaviature, kitara). Dodatne posnetke je prispeval Joe Bouchard.

Zbirko “Ghost Stories” lahko že naročite

Seznam skladb na albumu “Ghost Stories”:
1. Late Night Street Fight
2. Cherry
3. So Supernatural 
4. We Gotta Get Out Of This Place
5. Soul Jive
6. Gun
7. Shot In The Dark
8. The Only Thing
9. Kick Out The Jams
10. Money Machine
11. Don’t Come Running
12. If I Feel
13. Roadhouse Blues (dodatna skladba dostopna le na japonskem tržišču)

Zasedba:
Eric Bloom – kitara, klaviature, vokal
Albert Bouchard – bobni, spremljevalni vokal
Joe Bouchard – bas kitara, kitara, klaviature, tolkala, spremljevalni vokal
Allen Lanier – kitara, klaviature
Donald “Buck Dharma” Roeser – kitara, vokal

Rick Downey – bobni na skladbah št. 3. in 11.
Richie Castellano – dodatne kitare, klaviature, vokal

Skladba If I Fell je bila posneta 18. 4. 2016 v studiu Red (Kalifornija, Los Angeles) v postavi:
Eric Bloom – vokal
Donald “Buck Dharma” Roeser – kitara, vokal
Richie Castellano – kitara, spremljevalni vokal
Kasim Sulton – bas kitara, vokal
Jules Radino – tolkala

Za produkcijo originalnih posnetkov so poskrbeli George Geranios in Blue Öyster Cult z izjemo skladbe If I Fell, ki sta jo producirala Steve Schenck in Richie Castellano.

Material za “Ghost Stories” sta ‘de-miksala’, ‘re-miksala’ in producirala Steve Schenck in Richie Castellano. Richie Castellano je poskrbel za inženiring.

Za skladbi Gun in Money Machine je dodatne posnetke opravil Joe Bouchard, digitalne prenose je opravil George Geranios. Material je masteriziral Sam Stauff v studiu Mercy College (Dobbs Ferry, New York).

Na gornji fotografiji: Buck Dharma med nastopom Blue Öyster Cult 28. 8. 2023 na ljubljanskem prizorišču Media Park (RockLine fotoarhiv 2006-2024, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega znamenitega in ekskluzivnega nastopa legendarne zasedbe lahko preberete TUKAJ.


Blue Öyster Cult – “Ghost Stories” (2024, Frontiers Music Srl.)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki