Bogunov najavljajo s singlom ‘Našel sem’ prvi album ‘More bijesa’

DALLAS RECORDS 2020
0 94

Novi single ‘Našel sem’ skupine Bogunov je hkrati napovednik prihajajočega albuma ‘More bijesa’. Album, ki je prvi album zasedbe, izide 23.septembra pri založbi Dallas records. Za pesem so posneli tudi videospot, ki bo premierno prikazan v sredini septembra.

Glasbo in besedilo za ‘Našel sem’ je napisal Ognjen Zeljić, aranžma pa je skupno delo avtorjev (Ognjen Zeljić, Peter Pavičić, Vladimir Zelić, Rok Skoliber, Boris Holešek).

Pesem ‘Našel sem’ je precej drugačna od ostalih, ki jih boste lahko slišali na albumu. Je svetla, pozitivna, polna optimizma, obenem pa tudi melanholična in nostalgična, saj govori o trenutku, ko v viharju življenja, ki vas kaotično vleče vase kot v vrtinec, najdete mir, ljubezen, idejo, ali pač nekaj, kar vam daje upanje in moč za naprej. Glasba je živahna s spevnim refrenom in izjemnim solom, ki ga je ustvaril kitarist Peter Pavičić. 
 
Zasedba Bogunov bo album ‘More bijesa’ predstavila na koncertu v ljubljanskem klubu ČinČin na dan izida albuma More bijesa in sicer v sredo, 23. septembra.

Bogunov so:
Ognjen Zeljić – vokal
Peter Pavičić – kitara, spremljevalni vokal
Vladimir Zelić – kitara, spremljevalni vokal
Boris Holešek – bas kitara
Rok Skoliber – bobni

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCRvo7AStUoXY5p4ACLkGjaw
Facebook: https://www.facebook.com/bogunovmusic/
Instagram: https://www.instagram.com/bogunovmusic/
Bandcamp: https://bogunov.bandcamp.com/releases

Album ‘More bijesa’ je uro trajajoč prvenec skupine Bogunov in ponuja trinajst skladb – enajst v hrvaškem in dve v slovenskem jeziku. Pop-rockovsko obarvana glasba, ki zbudi in vznemiri, da misliti in vam prodre v skrite kotičke duše. Temačna in resna, na trenutke pa vesela in živahna. Pesmi, ki jih boste zagotovo želeli tudi prebrati, so zelo različne, od grobih in surovih do nežnih in celo romantičnih. Zaradi karizmatičnega glasu pevca in avtorja besedil ne gre zgolj za prepevanje, temveč za pripovedovanje, doživljanje, pridiganje. Album je nastajal zadnjih 15 let in je delno tudi izlet v preteklost, kar pa nikakor ne zmanjša aktualnosti besedil, ki jih okrepi svežina aranžmajev in produkcije. Skladbe so kot poglavja v knjigi, ki se na albumu povežejo v celoto. Pri nastanku je sodelovalo veliko število glasbenikov: Ognjen Zeljić, Igor Barišić, Edin Biščić, Karel Šrot, Mirko Medved, Staša Marolt, Eva Klinc, Davor Klarić, godalni kvartet Ratka Zekića, Peter Pavičić, Vladimir Zelić, Mitja E. Centrih, Rok Skoliber in Boris Holešek. Kot koproducenti so na albumu sodelovali inženir zvoka Jurij Toni ter snemalca in mix mojstra Eki Alilovski in Sandi Trojner. 

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki