Clive Nolan (Arena, Pendragon) napoveduje album “Song of the Wildlands”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 38

Clive Nolan – britanski čarovnik na klaviaturah-, sicer član dolgoživih otoških neo-progresivnih zasedb Arena ter Pendragon, napoveduje svoj novi samostojni studijski album z naslovom “Song of the Wildlands”.

Album “Song of the Wildlands” bo izšel 14. 5. 2021 pri norveški založbi Crime Records in v navezi z We Låve Rock Music. Clive pa obljublja izdelek poln svečane epskosti. Na albumu so svoje usluge prispevali tudi štirje vokalni solisti: Ryan Morgan (bariton), Christina Booth (alt), Natalie Barnett (alt) in Gemma Ashley (sopran).

Z Nolanom sodeluje na albumu tudi prava, z rockom obtežena spremljevalna ekipa glasbenikov: Mark Westwood (električna kitara), Stig Andre Clason (akustična kitara), Arnfinn Isaksen (bas kitara) in Scott Higham (bobni).

Nolan, ki je poskrbel na albumu za njegovo produkcijo, opravil programiranje, odigral vse klaviature in prispeval orkestralne aranžmaje, je v sodelovanje integriral tudi druge glasbenike, ki zaigrali na nekatere tradicionalne instrumente: Geir Johansen (dodatna tolkala), Birgitte Njå (lur), Morten Clason (flavta). Za naracije je poskrbel Ross Andrews, za korale Ensemble Anonym, za dodatno zborovsko petje pa Wildland Warriors Choir.

Besedila so odpeta v anglo-saksonskem jeziku (stari angleški jezik), ki ga prispeva 200-članski zbor. Ti zborovski napevi so bili posneti na različnih koncih sveta kar pomeni, da je Nolanov glasbeni projekt, kljub omejitvam gibanja ter ukrepom distanciranja zavoljo Covid-19 teatra, uspešno prestal ta preizkus. Prevode v staro angleščino je opravil specialist za zgodovino srednjeveške Anglije Cristopher Monk.

Album bo dostopen v formatih: LP, CD, digitalno. Posebna razširjena izdaja albuma bo vsebovala kartonasto embalažo velikosti vinila, v njej pa bodo štiri zgoščenke:
CD1: originalni album “Song of the Wildlands”
CD2: album “Song of the Wildlands” v celotni instrumentalni režiji, z dodatkom: naracija v izvedbi Rossa Andrewsa
DVD/Blu-ray: ustvarjanje albuma “Song of the Wildlands” – dokumentarni film v režiji Neila Monaghana.

Vse to bo spremljala še pompozna knjižica, ki bo opremljena z čudovitimi slikarijami Davida Wyatta, kupom fotografij, staro-angleških besedil in številnimi podrobnostmi o tem glasbenem projektu.

Album “Song of the Wildlands” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na albumu “Song of the Wildlands” se glasi:
1. The Story Begins (3:05)
2. There’s a Threat (4:53)
3. Crossing the Ocean (4:28)
4. Beowulf’s Promise (3:23)
5. Grendel Attacks (4:21)
6. Celebration (2:14)
7. The Hag’s Revenge (2:49)
8. Journey (3:17)
9. Underwater Cavern (3:50)
10. Rewards (6:07)
11. Beowulf, the King (4:00)
12. Dragon Fire (4:58)
13. The Warrior Dies (2:42)
14. Funeral Pyre (5:15)
15. The Story Ends (1:38)

Na fotografiji: Clive Nolan med nastopom Pendragon 17. 5. 2016, v dunajskem klubu Szene (Avstrija) – RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki